Vitesse in Portugal | Dagverslag één (VIDEO)

Voor de Arnhemse selectie is de tweede seizoenshelft officieel van start gegaan. In het Portugese Alcantarilha is het trainingskamp van start gegaan. Van drie tot twaalf januari verblijven de Vitessenaren in de Algarve, om zo onder optimale omstandigheden voor te bereiden op de hervatting van het seizoen 2018|2019.

Break
De winterstop en bijbehorende feestdagen betekenden voor de spelers en staf van Vitesse een periode van samenzijn met vrienden, familie en gezelligheid. Zo vertelt Bryan Linssen: ‘’Iedereen heeft in de vakantie tijd doorgebracht met vrienden en familie, om elkaar nu dan weer te zien is erg goed. We gaan er een goed trainingskamp van maken.’’ De selectie reisde woensdag drie januari vanaf Schiphol naar Faro. “Een korte maar veilige reis”, besluit Linssen.

imagePerfecte omstandigheden
Vitesse werkt tijdens het trainingskamp twee keer per dag een training af, waardoor het een zwaar programma is voor hoofdtrainer Leonid Slutskiy en zijn mannen. De Russische oefenmeester is tot nog toe uitermate content met de voorzieningen in Portugal: ‘’We werken hard. Ik wil op 100% intensiteit trainen, zowel op het veld als daarbuiten in het krachthonk. Daarvoor hebben we de perfecte omstandigheden nodig, en die hebben we hier. Ik ben zeer tevreden over de accommodatie, het veld en de faciliteiten. Nu kunnen we ons op een zo goed mogelijke manier voorbereiden op de tweede helft van de Eredivisie.’’

imageFelle start
De gewenste hoge intensiteit van Slutskiy werd op het veld overgenomen door de spelers, beaamt Linssen: ‘’Ja, het ging er fel aan toe. Hier en daar werden er stevige tackles gemaakt, maar dat hoort er bij. Daaraan merk je ook direct dat iedereen er veel zin in heeft en goed wil beginnen aan de tweede seizoenshelft.’’

imageOefenwedstrijden
Vitesse werkt tijdens het trainingskamp een tweetal oefenwedstrijden af. Zondag 6 januari om 15.30 uur lokale tijd is VfL Wolfsburg de eerste tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Estádio Municipal de Albufeira. Op vrijdag 11 januari treden de geel-zwarten aan tegen het Schotse Livingston FC. De aftrap in dat duel is om 16.00 uur lokale tijd en vindt plaats in het Estadio Nora in Albufeira. Beide wedstrijden worden helaas niet uitgezonden, maar zijn wel te volgen via het officiële Twitter-kanaal van Vitesse. Daarnaast wordt er, zoals gebruikelijk, een wedstrijdverslag geschreven en volgt er een samenvatting inclusief reacties.

Vitesse Media
Vitesse Media is samen met de spelersgroep afgereisd naar Alcantarilha en doet dagelijks verslag van het trainingskamp. Via sociale media en de website worden iedere dag zowel foto’s als videoverslagen gepubliceerd.