Vitesse boekt eerste zege van 2019 (VIDEO)

Vitesse heeft vanmiddag het trainingskamp in Portugal met een positieve noot afgesloten door te winnen van Livingston FC: 2-3. Namens de Arnhemmers waren Vyacheslav Karavaev, Martin Ødegaard en Bryan Linssen trefzeker. Dolly Menga en Craig Halkett deden wat terug namens de Schotten.

De enige wijziging ten opzichte van het vorige oefenduel tegen VfL Wolfsburg was de naam van Roy Beerens. Hij mocht zijn opwachting maken in het basiselftal nadat Matus Bero eerder deze week vroegtijdig het trainingskamp verliet voor verder onderzoek aan zijn schouder. De overige namen in het startende team waren dezelfde als voorgaand.

image

Al vrij vroeg in de wedstrijd keek Vitesse tegen een achterstand aan toen Menga aan de aandacht ontsnapte van de Arnhemse-defensie. De spits van Livingston FC verschalkte Eduardo met een lob toen hij diep werd gestuurd: 1-0. Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker en deed dit via Ødegaard. De Noor dribbelde met een kwartier op de klok vanaf de rechterflank naar binnen en gaf voor op Oussama Darfalou, maar hij kwam net te kort om de bal met zijn hoofd te beroeren. Vitesse domineerde het spel, maar tot echt grote kansen kwamen de geel-zwarten niet.

imageAan Schotse zijde was het wederom Menga die een mogelijkheid kreeg om tot scoren te komen toen hij de bal voor zijn voeten kreeg na een afgeslagen corner die opnieuw werd ingebracht. Vitesse-goalie Eduardo reageerde adequaat een stopte de inzet met een goede reflex. Na een half uur voetbal werd de stand op prachtige wijze gelijkgetrokken. Karavaev combineerde met Foor, die vervolgens Linssen inspeelde. De Limburger ontving de bal vanuit de spitspositie en bediende de doorgelopen Karavaev met een leep hakballetje. De Rus bekroonde de flitsende aanval met een minstens zo’n mooie stift: 1-1.

imageRuim vijf minuten later kwam Vitesse via Ødegaard op voorsprong. En wederom met een geweldige goal. Ødegaard zocht de combinatie met Darfalou, die met een goede kaats de bal panklaar neerlegde voor Ødegaard. Hij stuurde Beerens de diepte in met een steekpass, waardoor Beerens af kon stevenen op het doel van Livingston FC. Beerens behield het overzicht en bood Ødegaard vlak voor rust een niet te missen kans: 1-2.

imageIn het tweede bedrijf werd door hoofdtrainer Leonid Slutskiy de nodige wissels toegepast. Remko Pasveer, Mukhtar Ali, Max Clark, Rasmus Thelander en Danilho Doekhi verschenen aan de aftrap, waar Karavaev, Maikel van der Werff, Jake Clarke-Salter, Thulani Serero en Eduardo achterbleven in de kleedkamer. Helaas moest Pasveer in de 61e minuut de bal uit het net halen toen Halkett uit een corner bij de tweede paal in kon koppen. Pasveer had nog een knappe reflex in huis waarmee hij bijna het doelpunt voorkwam, maar de scheidsrechter besloot dat het leer over de doellijn was: 2-2.

imageVitesse stond dus opnieuw voor de taak om op voorsprong te komen en deed pogingen hiertoe via Alexander Büttner en Navarone Foor. Schoten van beide Vitessenaren eindigden op de vuisten van Livingston FC-doelman Ross Stewart. Met nog een kwartier te spelen kwam Vitesse alsnog op voorsprong via Linssen. De rappe vleugelaanvaller timede, zoals vaker, uitstekend en torende boven zijn tegenstander uit toen Büttner de bal in het strafschopgebied slingerde: 2-3.

imageIn het restant van de wedstrijd verdedigde Vitesse haar voorsprong met verve en kwam de overwinning zodoende niet meer in gevaar. Daarmee sloot het ensemble van Slutskiy het trainingskamp in Portugal af met een overwinning, wat tevens de eerste winstpartij van 2019 betekende. Op vrijdag 18 januari hervat Vitesse de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. De aftrap van dat duel is om 20.00 uur. Tickets koop je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets