Jong Vitesse deelt de punten met Jong Sparta Rotterdam (video)

Jong Vitesse en Jong Sparta Rotterdam speelden dit weekend met 1-1 gelijk. Martijn Berden wist de achterstand laat in wedstrijd recht te trekken, waarna de Arnhemmers met één punt huiswaarts keerden. De beloftenploeg van trainer Joseph Oosting zakt daardoor naar een twaalfde plek op de ranglijst.

image

In de eerste helft waren er voor beide ploegen weinig kansen. Doelman Michael Fabrie voorkwam nog wel een doelpunt van de Arnhemmers, waardoor er met een 0-0 stand werd gerust.

image

In de tweede helft kwamen de teams beter in de wedstrijd en werden er hier en daar wat kansen gecreëerd. Jong Vitesse leek op voorsprong te komen via Jesse Schuurman, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 70ste minuut viel dan toch de openingstreffer. Het waren niet de Arnhemmers die konden juichen maar de Spartanen. Ragnar Ache zag in eerste instantie zijn inzet nog gepareerd worden maar de rebound van Youssef El Kachati belandde tussen de palen achter doelman Bilal Bayazit: 1-0.

image

Jong Vitesse zocht naar de gelijkmaker. In de 83ste minuut was het raak en zette Berden de 1-1 stand op het scorebord, waardoor beide ploegen één punt overhielden aan het duel.

image

Volgende week neemt Jong Vitesse het in eigen huis op tegen hekkensluiter VVSB. Op zaterdag 26 januari wordt er om 15.30 uur afgetrapt.