Vitesse Voetbal Academie Weekendoverzicht

Toernooiwinst, speler van het toernooi en overwinningen op rij. Voor de meeste teams uit de Vitesse Voetbal Academie was het een succesvol weekend. Hieronder vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Vitesse O19
De Arnhemmers wonnen vorige week hun eerste wedstrijd na de winterstop met 0-1 van Ajax O19. Helaas liepen de mannen van trainer Dennis van Beukering afgelopen weekend tegen de eerste nederlaag aan. Op Papendal bleek PSV O19 met 0-3 te sterk.

Vitesse O17
Vitesse O17 is bezig aan een sterke reeks. Nadat Vitesse O17 vorige week PSV O17 versloeg (2-0) won het afgelopen vrijdag met dezelfde cijfers van FC Utrecht. Mike Cyubahiro en Million Manhoef zorgden voor de treffers.

Vitesse O16
Ook Vitesse O16 heeft de smaak te pakken. De ploeg van trainer Tim Cornelisse sleepte in Zwolle een 3-4 overwinning uit het vuur. De jongens bogen een 2-0 achterstand om naar een knappe overwinning. In de tweede helft werd het verschil gemaakt, nadat in de rust nog 3-2 op het scorebord stond voor de Zwollenaren. Mo Akharaz, Gallio Esajas (2x) en Espen van Ee waren trefzeker.

Vitesse O15
Vitesse O15 boekte een zege op bezoek bij FC Utrecht O15. Dankzij doelpunten van Paul Oostermeijer, Abdul Sesay en Teun Heijmans werd er met 2-3 gewonnen.

Vitesse O14
Vitesse O14 kwam niet verder dan een gelijkspel vs FC Den Bosch O14 (1-1).

Vitesse O13
Ook Vitesse O13 had het dit weekend lastig tegen FC Twente O13. De jonge Vitessenaren kwamen een 0-2 ruststand niet meer te boven. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de Tukkers.

Vitesse O12
Vitesse O12 speelde een mini toernooi in Heerenveen. De ploeg werd in twee teams gedeeld en speelden wedstrijdjes tegen AZ, PEC Zwolle, FC Utrecht en sc Heerenveen. Daarna werd ook nog 11 vs 11 gespeeld tegen AZ O12. Die wedstrijd werd door de Vitessenaren met 4-0 gewonnen.

Vitesse O11
Vitesse O11 nam deel aan Wintercup Zwolle Indoor. Ook hier werd de ploeg in twee teams gedeeld. Team A werd tweede in de poule en team B won zelfs alle wedstrijden, waardoor zij met de beker naar huis gingen.

Vitesse O10
Ook Vitesse O10 kwam met een beker terug naar Arnhem. Zij wisten onder meer FC Utrecht te verslaan en in de finale waren de geel-zwarte jongens te sterk voor Sparta Rotterdam (2-1). Het andere team, ook hier werd het jeugdteam in tweeën verdeeld, werd tweede in de poule en eindigde na de kruisfinales als vijfde.

Vitesse O9
Vitesse O9 sleepte ook een prijs uit het vuur. Gio Koeiman werd namelijk verkozen tot speler van het toernooi. De twee teams eindigde als zesde en zeventiende, van de twintig deelnemers.

Vitesse O8
Vitesse O8 ging op bezoek bij Robur et Velocitas O9. Er werd vier keer vijftien minuten gevoetbald. De wedstrijd eindigde doelpuntrijk gelijk: 8-8.