Gelijkspel vs sc Heerenveen na turbulente slotfase (video)

Vitesse heeft vanavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen sc Heerenveen. Na een snelle treffer van Michel Vlap trok Mukhtar Ali de score nog voor rust gelijk. Bryan Linssen breidde de score in de tweede helft uit en Martin Ødegaard leek in de slotfase de wedstrijd te beslissen. Totdat de VAR ingreep en arbiter Van den Kerkhof de bal op de stip legde. Sam Lammers schoot raak en zo zag Vitesse de winst in een turbulente slotfase uit handen glippen.

image

Door schorsingen van Navarone Foor en Matus Bero begon Vitesse met een andere basiself dan de voorgaande weken. Mukhtar Ali en Max Clark maakten hun opwachting op het middenveld. Vitesse speelde met rouwbanden ter nagedachtenis aan de deze week overleden oud speler Jurrie Koolhof.

 image

De bezoekers kregen de eerste kans van de wedstrijd. Sam Lammers trok met een sleepbeweging dreigend de zestien in en gaf de bal breed op Mitchell van Bergen. De oud Vitessenaar kon de bal net niet genoeg kracht meegeven, waardoor Eduardo de bal nog op de doellijn kon keren. In de veertiende minuut kwamen de Friezen wel op voorsprong. Vlap maakte gebruik van zijn vrijheid en haalde uit van net buiten het zestienmetergebied. Met een droge knal schoot hij de bal hard en hoog raak: 0-1.

image

Na de openingstreffer zorgde Vitesse voor het eerste gevaar. Alexander Büttner legde af op Linssen, maar de linksbuiten raakte de bal verkeerd. Kort daarna stond Martin Ødegaard aan het begin van een Arnhemse aanval. Oussama Darfalou liep tegen de voorzet van de Noor aan, maar vond de lat. De rebound was voor Ali, die de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1. Zijn doelpunt betekende tevens het 1.000ste thuisdoelpunt van Vitesse in de Eredivisie.

image

Even later lanceerde Darfalou zichzelf, hij passeerde zijn tegenstander en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. De spits leek de Arnhemmers op voorsprong te hebben gezet, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof keurde de goal van de Algerijn vanwege een duwfout af.

image

De eerste grote kans van Vitesse na rust was direct raak. Linssen volleerde bij de tweede paal de bal prachtig in de lange hoek 2-1. Even later had Linssen ook de derde Arnhemse treffer op zijn schoen. Hij haalde in een keer hard uit na een voorzet van Büttner, maar doelman Warner Hahn redde met zijn voeten. In de rebound krulde Ødegaard net over het doel. In de tussentijd zorgde Eduardo met twee uitstekende reddingen dat de voorsprong op het scorebord bleef staan.

image

In de slotfase leek Vitesse dan alsnog op 3-1 te komen. Ødegaard sneed naar binnen, passeerde twee spelers en schoof de bal rechts in de hoek. Tot verbazing van bijna iedereen in GelreDome, legde arbiter Van den Kerkhof het spel direct daarna stil. De VAR greep in en de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Lammers schoot de penalty binnen en zo zag Vitesse een 3-1 kantelen in een 2-2 gelijkspel.

image

Vitesse speelt volgende week een uitwedstrijd vs FC Groningen. De wedstrijd begint zondag 10 februari om 14.30 uur. Tickets scoor je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.

image