Wedstrijdverslag door Kidreporter Quinten

Ik ben Quinten Zweers uit Westervoort en mag vandaag een wedstrijdverslag schrijven voor de Vitesse Kids Club. Na twee teleurstellende resultaten tegen AZ en Fortuna Sittard, gaan we vandaag proberen om 3 punten in Arnhem te houden. Met de schorsingen van Bero en Foor moet de trainer puzzelen in de opstelling. De spelers Clark en Ali zijn weer in de selectie opgenomen.

Alexander Büttner kreeg vooraf een shirt met achterop wedstrijdnummer 150 overhandigd, omdat hij laatst zijn 150ste wedstrijd voor Vitesse heeft gespeeld.

Eerste helft
In de 1e minuut is er al gelijk een kans voor sc Heerenveen. Via de rechterkant komt er een voorzet, die wordt ingeschoten door oud-Vitesse speler Mitchell van Bergen. Gelukkig redt onze keeper Eduardo de bal net voor de doellijn. Na ongeveer tien minuten spelen krijgt Vitesse een corner, maar het schot van Ødegaard wordt weggekopt. Na bijna een kwartier spelen scoort Michel Vlap, nadat hij veel ruimte krijgt en kan aanleggen voor een afstandsschot. Deze gaat erin en sc Heerenveen staat met 0-1 voor.

Vitesse begint beter te spelen en na 24 minuten is het raak. Via de lat komt de bal terug en kopt Muhktar Ali hem goed binnen. Ali krijgt wel een trap in zijn gezicht, wanneer hij de bal inkopt. Hij blijft op de grond liggen terwijl in GelreDome iedereen aan het juichen is. Ali wordt hiervoor behandeld en kan even later weer doorspelen.

Oussama Darfalou maakt ook nog een goal, na een indrukwekkende sprint. Helaas keurt de scheidsrechter hem af, omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt. Vlak voor rust krijgt Sam Lammers nog een grote kans, maar opnieuw is het Eduardo die knap redt. Na twee goede reddingen is Eduardo voor mij de beste man van het veld in de eerste helft.

Tweede helft
Na een botsing moet onze spits Darfalou het vervangen worden. Margaret komt voor hem in de plaats. Opeens is daar Bryan Linssen! Hij haalt hard uit in zestien, nadat de bal voor zijn voeten komt. Warner Hahn is kansloos, 2-1.

Vitesse is in de tweede helft duidelijk beter dan sc Heerenveen. Vitesse pakt de ballen sneller op in het middenveld en creëert meer kansen. Invaller Dennis Johnsen heeft ook nog een grote kans, maar hij stift de bal over het doel van Eduardo. Wissel bij Vitesse: Thomas Buitink komt erin voor Ali. In de 80ste minuut komt er een voorzet van Büttner, die voor de voeten komt van Linssen. Hij haalt uit, maar de doelman van sc Heerenveen houdt zijn doel schoon. Dit had de 3-1 moeten zijn.

Ødegaard maakt met een beken bal toch de 3-1 in de 89e minuut, maar de goal wordt afgekeurd. In een duel daarvoor zou er een overtreding zijn begaan in het strafschopgebied van Vitesse en na een beslissing VAR geeft scheidsrechter een penalty voor de bezoekers. Sam Lammers neemt de penalty en schiet de 2-2 binnen. Er komen zes minuten blessuretijd bij, alleen Vitesse scoort niet meer. De wedstrijd is afgelopen en eindigt helaas in 2-2.