Bayazit: “Moeten zakelijker worden” (video)

Jong Vitesse speelt zaterdag 9 februari om 15.30 uur tegen Kozakken Boys op Papendal. De bezoekers staan in puntenaantal gelijk met de Vitessenaren, maar door een minder doelsaldo staan ze één plek onder de Arnhemmers. Samen met assistent-trainer Edwin Linssen en doelman Bilal Bayazit blikt Vitesse TV vooruit op komend duel.

Terechte uitslag
De laatste wedstrijd van Jong Vitesse eindigde in 1-1 tegen Jong Almere City FC. Ondanks een goede start van de geel-zwarten wisten zij niet door te drukken. “We begonnen de eerste twintig minuten goed aan het duel. We waren sterk aan de bal en creëerden een aantal kansen. Jammer dat we dit spel niet lang konden vasthouden”, aldus Linssen. Volgens Bayazit had er meer ingezeten tegen de Almeerders. “Ik vind dat we meer hadden verdiend, het spel was niet goed maar we kregen de kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten.” Linssen kan leven met de remise. “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.”

Stugge ploeg
Dit weekend wacht Kozakken Boys. Linssen: “Het is een moeilijk te bespelen tegenstander met hun 4-4-2 formatie, maar dat maakt de uitdaging des te mooier.” Bayazit sluit zich hierbij aan. “Kozakken Boys is een ervaren ploeg met jongens die weten wat er van ze wordt verwacht. We kunnen aan de bak en ze laten zien dat hier niks te halen valt.” De ongeslagen reeks van drie wedstrijden geeft Linssen nog geen voldoening. “Er heerst een goed gevoel in het team, alleen we moeten waken voor verslapping. We willen meer punten pakken, vijf punten uit drie duels is niet ons streven.”

Omhoog kijken
“Het wordt een lastige opgave, echter heb ik er zeker vertrouwen in want in de vorige ontmoeting hebben we ze ook verslagen.” Jong Vitesse probeert zich te focussen op het linkerrijtje en wil de aansluiting vinden. “We willen naar boven kijken. Het zou mooi zijn als we zaterdag in de buurt van Jong Sparta Rotterdam kunnen komen. Zaterdag gaan we elf jongens op het veld zien die er alles aan willen doen om te winnen”, sluit Linssen af.