Berden: “Kansen gaan verzilveren” (video)

Jong Vitesse krijgt zaterdag om 15.30 uur vv Katwijk op bezoek. Samen met trainer Joseph Oosting en aanvaller Martijn Berden kijkt Vitesse TV alvast vooruit op deze wedstrijd.

Jong Vitesse wist vorig weekend niet te winnen van Koninklijke HFC. In Haarlem maakte Khalid Tadmine de enige en dus winnende treffer voor de thuisploeg, waardoor de Arnhemmers verlieten sportpark Eindenhout met een 1-0 nederlaag. Oosting: “We hebben daar onterecht verloren. Ons begin was wat stroef, maar daarna hebben we ze tot de rust vastgezet en dwongen we ze tot het geven van lange ballen. We kregen goede kansen via Thomas Buitink en Lars ten Teije, maar we hebben nagelaten deze te benutten”. imageScherper zijn
De geel-zwarten kregen de mogelijkheden om op voorsprong te komen tegen De Koninklijke. “Ik vond ons over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. We hadden gelijk die 1-0 moeten maken, maar we hielden ze in leven en dat werd afgestraft”, vertelt aanvaller Berden. Jong Vitesse kan een wijze les leren van dit duel. “Opeens valt het doelpunt aan de andere kant, de spits van HFC creëert die goal zelf en dan hebben ze de kwaliteit om een wedstrijd dood te maken”, aldus Oosting. imageEffectiviteit
“Vorige keer werd het 0-0 tegen vv Katwijk. We hadden toen van ze kunnen winnen, maar ook in dat duel zijn we niet effectief met onze kansen omgesprongen. Dat moet zaterdag echt beter.”, zegt de aanvaller. Trainer Oosting vond dat zijn ploeg in Katwijk destijds tekort is gedaan. “De scheidsrechter keurde daar onterecht een geldig doelpunt van ons af. Erg jammer, want verdedigend stonden we goed en de tegenstander werd hoog vastgezet”. 


image
Gevaarlijke spitsen
Berden kijkt uit naar de clash en weet waar de kracht van de Zuid-Hollandse club ligt. “We kunnen ons met iedere tegenstander meten, want voetballend zijn we sterk en doen we niet veel voor de andere teams onder. Ze hebben aardig wat snelheid voorin, die spitsen zoeken ze veel”, zegt Berden. De dit seizoen dragende spelende Ozgur Aktas viel vorige speelronde met een blessure uit. Zijn vervanger in de as van de verdediging is hoogst waarschijnlijk Younus Zakir. “Om tot een goed resultaat te komen is een nauwe samenwerking van groot belang, vooral die tussen ons centrale duo. We mogen niks weggeven tegen de kampioen van vorig jaar. We kunnen onze borst natmaken. Het wordt een mooie uitdaging”, sluit Oosting af.