Nieuw bij Vitesse Voetbal Academie: regiotrainingen

Vitesse gaat vanaf komend seizoen de regio in om bij geselecteerde amateurclubs trainingen te verzorgen voor de jongste jeugd. Op dit moment heeft Vitesse nog een eigen O8-team in de competitie. Dat gaat na de zomer dus veranderen.

Aloys Wijnker, hoofd Vitesse Voetbal Academie, over de koerswijziging: “Wij geloven dat het voor de ontwikkeling van dusdanig jonge spelers het beste is om in hun eigen sociale omgeving te blijven voetballen. Op deze manier verliezen zij niet veel tijd met reizen en houden zij dus meer tijd over voor bijvoorbeeld het sociale contact met vriendjes en klasgenootjes. Dat is het belangrijkste uitgangspunt om vanaf volgend seizoen de beste jonge spelers niet structureel samen te laten komen op Papendal, maar juist met Vitesse-regiotrainingen onder leiding van Vitesse-jeugdtrainers naar hen toe te gaan. In verschillende regio’s starten we met regiotrainingen voor jonge spelers die door ons worden uitgenodigd. We gaan dus meer de regio in en willen amateurclubs meenemen in onze visie. Wij geloven dat deze aanpak beter is voor de jeugdspeler, amateurclubs en Vitesse.”

Ook zijn er andere voordelen die gepaard gaan met de nieuw op te zetten Vitesse-regiotrainingen. Wijnker: “Bijkomend voordeel is dat we nog meer met en voor de amateurclubs en hun trainers kunnen betekenen. We willen niet alleen het voetbalniveau maar ook het verenigingsleven en technisch kader bij amateurclubs in de regio versterken. Jeugdtrainers van de amateurclubs krijgen bijvoorbeeld de kans om onder de hoede van Vitesse-jeugdtrainers aan te sluiten bij de regiotrainingen. Onderdeel van de afspraken gaat ook zijn dat teams van de amateurclubs uitgenodigd worden op Papendal om, onder leiding van Vitesse-jeugdtrainers, te trainen op onze trainingsaccommodatie.”

Op dit moment wordt de vernieuwde structuur vormgegeven en zijn er gesprekken met clubs gaande om de trainingslocaties te bepalen. De Vitesse-regiotrainingen beginnen per september 2019.