Jong Vitesse eenvoudig langs FC Lienden

Jong Vitesse heeft goede zaken gedaan door zaterdag op Papendal met 4-2 te winnen van FC Lienden. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar de ploeg van trainer Oosting toonde veerkracht. De Arnhemse doelpunten kwamen op naam van Richonell Margaret (2x), Lars ten Teije en Richie Musaba. Dankzij de overwinning en het puntverlies van Jong Sparta klimt Jong Vitesse over de Rotterdammers heen op de ranglijst.

De geel-zwarten begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd. Aanvaller Salim Mansouri maakte gebruik van de stevige wind, waardoor de bal zoveel snelheid meekreeg dat Vitesse-doelman Bilal Byazit het nakijken had. Gelukkig trok Margaret op aangeven van Musaba de stand snel gelijk, door via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Niet veel later stond Jong Vitesse met 2-1 voor door een mooie volley van Ten Teije. Scheidsrechter Frank van den Elzen keurde de goal na beraad met zijn grensrechter uiteindelijk goed. Hierdoor zochten de Vitessenaren met een krappe voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft had Jong Vitesse de wind in de rug en werd het meerdere malen gevaarlijk door de lange bal te hanteren. Zo werd de rappe Margaret van achteruit gelanceerd en maakte hij de juiste keuze door breed te leggen op de meegelopen Musaba, die zo de 3-1 kon binnentikken. De vierde Vitesse-treffer viel door een verre uittrap van goalie Bayazit, achter de verdediging van FC Lienden. Keeper Jonkerman kwam twijfelend zijn doel uit. Zijn aarzelend optreden werd afgestraft door Margaret. De jongeling maakte zijn tweede goal van de middag en zette de 4-1 op het scorebord. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Opnieuw schoot Mansouri na een strakke lage voorzet het leer tegen de touwen: 4-2.

Zaterdag 23 maart speelt Jong Vitesse een uitwedstrijd tegen BVV Barendrecht. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt voor de 26ste speelronde in de Tweede Divisie.