Partner- en convenantclubs te gast op Papendal

Ongeveer 30 gasten waren afgelopen maandagavond 18 maart aanwezig op een thema-avond, geïnitieerd door Vitesse. De gasten, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij hun amateurvereniging, discussieerden in groepsverband over verschillende onderwerpen met als hoofdthema ‘Visie van een Voetbalclub’.

Aloys Wijnker opende de avond met een presentatie over de visie van Vitesse. Wijnker is sinds december 2018 Hoofd Academie bij de club en gaf de partnerclubs een inkijkje in de aanscherping van de huidige opleidingsvisie van Vitesse.

image

Wijnker werkte de afgelopen weken nauw samen met de technisch directeur, (assistent-)trainers en scouts. De presentatie ging dieper in op de uitkomsten van deze werkzaamheden. De aanwezige amateurverenigingen werden meegenomen in het gehele proces rondom het bouwen van een dergelijke visie en kregen zodoende handvaten voor het vormen van een visie voor hun eigen amateurvereniging.

image

De avond werd afgesloten met een interactief gedeelte waarin de partner- en convenantclubs met elkaar in gesprek gingen over visie.

image

Convenantclubs

Vitesse werkt al jaren intensief samen met verschillende amateurverenigingen uit de regio, de zogeheten convenantclubs. Deze gelijkgestemde verenigingen vormen de pijlers in deze regio om het voetbal te ondersteunen en beter in beeld te krijgen. De basis van de convenantovereenkomst is het ondersteunen van het technische kader en het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal.

Partnerclubs
Vitesse werkt sinds 2017 samen met een aantal partnerclubs met als doel het delen van kennis en het vergroten van regionale binding. Op drie verschillende vlakken wordt er samengewerkt met de partnerclubs. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied.