Jong Vitesse overklast BVV Barendrecht

Jong Vitesse heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door met maar liefst 1-5 te winnen van BVV Barendrecht. De ploeg van trainer Joseph Oosting kwam na 27 minuten spelen op voorsprong en breidde de score in de tweede helft uit. De Arnhemse-doelpunten kwamen op naam van Richie Musaba (3x) en Richonell Margaret (2x).

image
Na een klein halfuur voetballen zorgde Musaba geheel op eigen kracht voor de openingstreffer. Hij nam de bal aan, passeerde een mannetje en haalde net buiten het strafschopgebied uit met zijn linker. De bal verdween in de benedenhoek, 0-1. BVV Barendrecht kreeg de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar liet dit na. Rowendley Martijn won op doorzettingsvermogen een duel en legde de bal terug op de inlopende Rosario Almeida, maar de rechtsback schoot via de bovenkant van de lat over het doel van Vitesse-goalie Bilal Bayazit.

image
In de tweede helft kon Hicham Acheffay vanaf elf meter de score verdubbelen. Echter werd zijn penalty gekeerd door keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam en in de rebound mikte Lars ten Teije over. Niet veel later was het toch raak voor Jong Vitesse. Na een mooie kapbeweging schoot Musaba opnieuw vanaf het zestienmetergebied de bal binnen, wat de 0-2 betekende na een uur voetballen. Vlak daarna maakte BVV Barendrecht de aansluitingstreffer. Een strakke voorzet werd binnengekopt door invaller Qjell Krolis. De Vitessenaren waren desondanks niet onder de indruk. Een heerlijke uithaal van Margaret zorgde ervoor dat de marge weer twee was in het voordeel van Jong Vitesse, 1-3.

image
Een kwartier voor tijd besliste Jong Vitesse het duel. Lars ten Teije haalde uit, maar zijn schot werd gestopt. Met wat geluk belandde het leer voor de voeten van Margaret, die de bal rustig kon binnentikken. Het laatste doelpunt was een echte ‘team-goal’. Na een mooi uitgespeelde counter via verschillende voeten maakte Musaba zijn hattrick compleet. De middenvelder zorgde met zijn derde doelpunt van de middag voor een 1-5 eindstand op Sportpark De Westmaat. Dankzij de overwinning bezet Jong Vitesse nu de achtste plek en hebben ze vier punten voorsprong op concurrent Jong Sparta Rotterdam.

image

Zaterdag 30 maart spelen de geel-zwarten wederom een uitduel. Jong Vitesse gaat dan op bezoek bij SVV Scheveningen, waar het om 14.30 uur aftrapt.