Academie Talenten van de Maand Maart bekend

Bij de Vitesse Voetbal Academie worden er iedere maand drie spelers beloond met de ‘Talent van de Maand’ award. De maand maart is inmiddels voorbij en daarom zijn er drie nieuwe talenten die deze prijs verdiend hebben. Clubicoon Theo Janssen overhandigde de certificaten aan de talenten. Onderstaand de winnaars van de afgelopen maand.

Luuk Wensink
Verdediger Luuk Wensink is ditmaal de winnaar in categorie Bovenbouw. De speler uit Drunen is aan het begin van dit voetbalseizoen overgekomen van NAC Breda. Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld de laatste tijd en laat zien dat hij een belangrijke speler is voor Vitesse O16. Luuk wordt geroemd om zijn sterke linkerbeen en is erg betrouwbaar centraal in de laatste linie. Nog een aantal kwaliteiten van hem zijn is dat hij vaak als winnaar uit de één-tegen-één duels komt, goed in de ruimte kan verdedigen en dat Luuk kopsterk is. Verder wordt de achterhoedespeler omschreven als een betrouwbare jongen en iemand die altijd het maximale uit zichzelf probeert te halen. Ook bij Vitesse O17 heeft Luuk zich al van zijn positieve kant laten zien.

Jordy de Beer
In de categorie Middenbouw gaat de prijs naar Jordy de Beer. De rechtsback van Vitesse O15 heeft vooral afgelopen maand maakt veel indruk gemaakt. De in Apeldoorn woonachtige speler speelt ondertussen alweer voor het vijfde seizoen bij Vitesse. Hij wordt gezien als een moderne vleugelverdediger, omdat hij technisch goed onderlegd is en veel drive naar voren heeft. Met zijn conditie zit het goed, want hij blijft de hele wedstrijd lang opstomen aan de rechterflank. Verdedigend speelt hij immers zeer gedisciplineerd en is Jordy een moeilijk te passeren speler gebleken voor zijn tegenstanders. Ook heeft hij zijn talenten al eens mogen vertonen bij een hogere lichting van de Vitesse Voetbal Academie. Jordy blinkt ook naast het veld uit, want hij werkt toe naar het leven van een topsporter en op school haalt het talent zeer goede cijfers.

Tijn Altenburg
In de categorie Onderbouw is Tijn Altenburg verkozen tot Talent van de Maand. Hij is een Arnhemse jongen en speelt in Vitesse O8. Tijn kan op meerdere posities uit de voeten en wil ten alle tijden winnen. De Arnhemmer is continu bezig om zichzelf te ontwikkelen en een betere voetballer te worden. Sterke kanten van hem zijn dat hij een goed ruimtelijk inzicht heeft en weet waar zijn medespelers lopen op het veld. Tijn is een technische voetballer die in een hoog tempo handelt, waardoor hij de tegenstander vaak een stapje voor is. Verder beschikt de jonge Vitessenaar over een echte winnaarsmentaliteit. In de afgelopen periode heeft hij grote stappen gemaakt en daarom is hij gekozen tot talent van de maand.