Slutskiy: 'Moeten ons maximale niveau halen' (VIDEO)

Vitesse speelt zondagmiddag tegen concurrent FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard wordt er om 16.45 uur afgetrapt. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en doelman Remko Pasveer vooruit op het duel.Vorige week zondag hield Vitesse één punt over aan het spectaculaire duel met PSV. In GelreDome stond er na het laatste fluitsignaal 3-3 op het scorebord. “We hebben als team goed gespeeld tegen PSV. Uiteindelijk houd je een dubbel gevoel over aan die wedstrijd, omdat we ze drie keer terug laten komen van een achterstand”, aldus Pasveer. Slutskiy kijkt ook verder dan alleen het behaalde resultaat: “Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Als je kijkt naar de statistieken zie je dat goed terug. De kansenverhouding kwam overeen met de uitslag. We hebben goede pot op de mat gelegd.”

Dezelfde instelling
FC Utrecht is vooral na de winter een lastig te kloppen ploeg gebleken. Van haar laatste negen wedstrijden verloor het er maar één. In de afgelopen speelronde liep het team van hoofdtrainer Dick Advocaat tegen een nederlaag aan tegen ADO Den Haag (5-0). “Ze hebben een behoorlijke tik gekregen vorig weekend, dus ik ga er vanuit dat ze nu scherp zijn en dit willen rechtzetten. We moeten ze dezelfde tegenstand bieden als vorige week thuis tegen PSV”, zegt Pasveer. Slutskiy: “Het is een stug team dat vooral in thuiswedstrijden moeilijk te verslaan is. We zullen ons maximale niveau moeten halen om daar drie punten te pakken.”

image

Hecht collectief
Volgens Slutskiy heeft FC Utrecht niet één specifieke speler waar zondag op gelet moet worden. Het collectief is de grote kracht van de Domstedelingen, aldus de hoofdtrainer: “Het is een degelijk team dat weinig steken laat vallen. FC Utrecht heeft geen zwakke posities, ze excelleren als collectief.” De rood-witten strijden evenals de Vitessenaren voor een play-off ticket voor Europees voetbal. Doelman Pasveer: “We zitten inmiddels in de eindfase van het seizoen en moeten scherp zijn zodat we in de komende vijf wedstrijden punten pakken.”

image

Nieuwe ervaring
Assistent-trainer Oleg Yarovinskiy neemt zondag de rol over van de voor één wedstrijd geschorste hoofdtrainer. Voor Yarovinskiy is dit de eerste keer dat hij eindverantwoordelijk is. Bij Vitesse ontbreekt Maikel van der Werff. De centrale verdediger is voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen de regerend landskampioen.

image

Eerder dit seizoen won Vitesse in eigen huis met 2-1 van FC Utrecht. Namens de Vitessenaren waren Bryan Linssen en Martin Ødegaard trefzeker.

image

image