Jong Vitesse verliest van De Treffers

De ploeg van trainer Joseph Oosting verloor afgelopen weekend de clash met De Treffers. Op bezoek in Groesbeek werden de geel-zwarten afgetroefd op basis van effectiviteit. De thuisploeg vond drie keer het net. De doelpunten kwamen op naam van Lowie van Zundert, Coen Maertzdorf en Ruben Rodrigues: 3-0.

image

De Treffers kwam in het Gelderse onderonsje na elf minuten spelen aan de leiding door een rake kopbal van spits Van Zundert. Na een mooie aanval vanaf de linkerflank kon Richie Musaba afdrukken voor de gelijkmaker, maar hij mikte zijn volley net over het doel van goalie Niels Kornelis.
Tien minuten later was Musaba opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Na een mooie pass van Hicham Acheffay kon de inlopende middenvelder inschieten, echter raakte hij ditmaal de paal. Aan het einde van de eerste helft werd Maertzdorf de diepte ingestuurd. Bilal Bayazit kwam zijn doel uit, maar de rechtsbuiten was de doelman te slim af en wist het leer in het lege doel te mikken: 2-0.
image

Na de rust kregen de Arnhemse beloften wederom meerdere mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Kornelis onderscheidde zich. De laatste kans van Jong Vitesse werd in de negentigste minuut opgezet door invaller Martijn Berden. Hij bediende, de andere invaller, Mike de Beer. Opnieuw was de 29-jarige goalie een sta in de weg, die zijn doel verkleinde en een tegentreffer voorkwam. Diep in blessuretijd bepaalde Ruben Rodrigues de eindstand door een vrije trap op fraaie wijze binnen te schieten: 3-0.
image

Zaterdag 20 april ontvangen de Arnhemmers koploper AFC. Om 14.30 uur wordt er op Papendal afgetrapt.
image