Oosting: “Uitdaging om te laten zien wat wij kunnen” (video)

Jong Vitesse speelt zaterdag op eigen velden tegen koploper AFC. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Arnhem. Vitesse TV kijkt samen met trainer Joseph Oosting vooruit op deze wedstrijd.

De geel-zwarten liepen de vorige wedstrijd tegen een nederlaag aan op bezoek bij De Treffers. Op Sportpark Zuid te Groesbeek werd er met 3-0 verloren. De ploeg van trainer Oosting kreeg in een sterke fase een tegentreffer te verwerken. “De Treffers scoorde op een moment dat we de bovenliggende partij waren. Dan krijg je ook nog eens vlak voor rust de 2-0 om de oren. Dat was een breekpunt in de wedstrijd die we niet meer te boven kwamen.”
image

Krachtmeting
Jong Vitesse ontvangt dit weekend, de huidige nummer één, AFC. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de club uit Amsterdam vijf punten voor op achtervolger IJsselmeervogels. De laatste vier duels wist AFC winnend af te sluiten. “AFC wil kampioen worden en staat er momenteel goed voor. Het is voor ons een mooie uitdaging om tegen zo’n goede ploeg te laten zien hoe aantrekkelijk wij kunnen spelen op Papendal.”
image

Plan B
"In het team van AFC zit veel voetballend vermogen, desondanks hebben zij er ook weleens wedstrijden tussen zitten dat het niet loopt." Volgens Oosting hebben de Amsterdammers ook de capaciteit om het de opponent met mannelijk voetbal lastig te maken. “Op het moment dat het voetballend niet gaat zoals ze willen, hebben ze het in zich om heel opportunistisch te spelen. Ze zoeken dan stevig de duels op en proberen op die manier de tegenstander te bestrijden.”
image

Beoogde doelstelling
Met nog een aantal wedstrijden op het programma is de competitie voor Jong Vitesse bijna ten einde voor dit voetbalseizoen. “Met nog vijf wedstrijden te gaan willen we het beste ‘Jong-team’ zijn. Op dit ogenblik staan we boven de andere beloftenteams. Als het lukt om deze doelstelling te halen kunnen we terugkijken op een goed seizoen. We zouden graag in de top 5 willen eindigen, maar daar ligt nu niet onze prioriteit.”
image