Clark: “We kijken van wedstrijd tot wedstrijd” (video)

Vitesse gaat zaterdagavond het duel aan met PEC Zwolle. In GelreDome klinkt om 19.45 uur het eerste fluitsignaal. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en vleugelverdediger Max Clark vooruit op het duel.Afgelopen weekend speelde Vitesse opnieuw gelijk. Ditmaal kwam Vitesse in Stadion Galgenwaard niet verder dan 0-0 tegen concurrent FC Utrecht. Bij de Domstedelingen ging de treffer van Sander van der Streek niet door, de VAR annuleerde het doelpunt. De Vitessenaren leken laat in de slotfase van de wedstrijd de score te openen. Echter werd het doelpunt van Jake Clarke-Salter wederom door de VAR afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon. Dit was de vierde keer op rij dat Vitesse de punten deelde met haar opponent. “We hebben zware wedstrijden achter de rug. De duels tegen ADO Den Haag, AZ, PSV en FC Utrecht waren erg lastig. Het is nu van groot belang om drie punten te pakken tegen PEC Zwolle”, vertelt Slutskiy.
image

Ommekeer
Sinds de aanstelling van hoofdtrainer Jaap Stam bij de Zwollenaren vindt Slutskiy dat het een stuk beter loopt bij de club uit Overijssel: “Nadat Stam de leiding heeft overgenomen, maken ze een goede ontwikkeling door bij PEC Zwolle. Ze spelen aantrekkelijk voetbal en hebben veel aanvallende kwaliteiten. Ik denk dat het een zware wedstrijd gaat worden tegen ze.” Engelsman Clark is onder de indruk van de aankomende tegenstander: “Ik vind het een sterk team. Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen een goed georganiseerde ploeg zoals zij.”
image

Goede atmosfeer
Linksback Max Clark is blij dat Vitesse in GelreDome aantreedt tegen de huidige nummer twaalf. “Met thuiswedstrijden hangt er een goede sfeer in het stadion, daardoor zijn wij als team in staat om een hoger niveau aan te tikken.” Twee basisspelers van PEC Zwolle zijn onzeker voor het duel met de Arnhemmers. “Thomas Lam ontbreekt en het is nog onzeker of Younes Namli aan de aftrap verschijnt. Dat is een voordeel voor ons, maar zij kunnen zaterdag een gelijkwaardig elftal neerzetten met de selectie die ze hebben”, aldus Slutskiy.
image

Einde in zicht
De ontknoping in de Eredivisie nadert en Vitesse strijdt nog altijd om een play-off ticket voor Europees voetbal. Slutskiy: “Iedere wedstrijd is belangrijk voor ons, omdat alles heel dicht bij elkaar staat op de ranglijst. Er staat veel op het spel de komende tijd.” Clark kan het seizoen pas met een fijn gevoel afsluiten als er goede resultaten worden geboekt: “We moeten iedere duel zien te winnen, dan ben ik pas tevreden. Echter moeten we niet te ver vooruit kijken, we kijken van wedstrijd tot wedstrijd.”
image