Jong Vitesse strijdvaardig ten onder tegen AFC

Jong Vitesse wist afgelopen weekend niet te winnen van koploper AFC. Jong Vitesse dwong de Amsterdammers zaterdag tot het uiterste, maar de ploeg van trainer Joseph Oosting liep op Papendal tegen een 3-2 nederlaag aan. Lars ten Teije en Richie Musaba waren trefzeker voor de geel-zwarten. Raily Ignacio en de gebroeders Yordi en Kenny Teijsse wisten te scoren namens AFC.

image

De Vitessenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Met nog geen twee minuten op de klok lag de bal al in het AFC-doel. Na een strakke lange pass vanaf de eigen helft werd Martijn Berden gelanceerd. De rechtsbuiten trok de bal meteen voor. Lars ten Teije stond goed gepositioneerd en werkte de bal knap achter doelman Patrick Zonneveld: 1-0. Lang kon Jong Vitesse niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later lag de eerste kans van de bezoekers ook gelijk in het net. Een hoge voorzet werd binnengekopt door spits Raily Ignacio: 1-1
image

Hierna nam de huidige nummer één van de Tweede Divisie het initiatief in de wedstrijd en creëerde talloze mogelijkheden. In de 34ste minuut werd de tegenstander opnieuw gevaarlijk via het luchtruim. Een voorzet kwam op het hoofd van Kenny Teijsse die zijn broer bediende. Yordi Teijsse kreeg het leer in twee instanties achter goalie Bilal Bayazit: 1-2.
image

In de tweede helft kwam Jong Vitesse snel langszij. Ten Teije passte op de vrijstaande Musaba in het zestienmetergebied. De middenvelder schoot de bal tegendraads binnen: 2-2. Na bijna een uur spelen kreeg AFC een discutabele strafschop toegekend. Younes Zakir zou in de ogen van de arbiter een schot met zijn arm van de lijn hebben gehaald. De verdediger ontving een rode kaart en de Amsterdammers kregen een penalty. Deze werd benut door Kenny Teijsse: 2-3. Jong Vitesse kreeg nog een aantal kansen op de gelijkmaker, maar wist niet meer te scoren. Daardoor stapten de koploper met een benauwde overwinning van het veld af in Arnhem.
image

Komend weekend heeft Jong Vitesse geen wedstrijd op het programma staan. Zaterdag 4 mei is het eerstvolgende duel. Dan komt Rijnsburgse Boys op bezoek op de eigen velden. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt.
image