D1 winnaar Novesia Cup 2010

Vitesse/AGOVV D1 heeft beslag weten te leggen op de eerste prijs van het seizoen. In het Duitse Neuss werd de ploeg van trainer Leo van de Kraats eerste bij de Novesia Cup 2010 door de winnaar van 2009, Bayer Leverkusen, in de finale te verslaan: 2-0.

In totaal waren tien teams afgelopen weekend aanwezig voor het sterk bezette internationale toernooi voor teams onder 13 jaar. Naast de Duitse elftallen van Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen, waren ook teams uit Engeland (Bristol City) en Finland (FC Honka) present.

De Duitse media en aanwezige ploegen waren onder de indruk van Vitesse/AGOVV D1. "Van alle buitenlandse ploegen wist alleen Vitesse Arnheim zich staande te houden tussen het geweld van de jeugdteams van Bundesligaploegen als Dortmund, Gladbach en Leverkusen", was te lezen in een Duitse krant. De trainer van het Finse FC Honka: "Jaarlijks bezoeken wij diverse internationale toernooien, maar in Neuss wordt één van de mooiste, maar zeker zwaarste toernooien gehouden." De Finnen moesten in het weekend dan ook vier nederlagen incasseren.

Vitesse/AGOVV D1 pakte in groep A de eerste plaats door Borussia Dortmund en recordwinnaar met zes titels, Borussia Mönchengladbach, achter zich te laten. Uiteindelijk maakten Vitesse/AGOVV en Bayer Leverkusen op zondagmiddag 5 september uit wie zich winnaar mocht noemen van de Novesia Cup 2010. Voor ongeveer 1.000 toeschouwers werd Leverkusen met 2-0 verslagen en ging de bokaal voor de tweede maal naar een buitenlandse ploeg.

Spelers, trainer en begeleiders van D1, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen