Slutskiy: “We ontlopen elkaar weinig” (video)

Vitesse speelt aanstaande zaterdag haar eerste play-off wedstrijd in de strijd om Europees voetbal tegen FC Groningen. Het eerste fluitsignaal in het Hitachi Capital Mobility Stadion klinkt om 20.45 uur. Vitesse TV kijkt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en doelman Remko Pasveer vooruit op het duel.

In de laatste speelronde van dit seizoen wonnen de geel-zwarten op bezoek bij VVV-Venlo. Dankzij deze overwinning eindigde Vitesse op een vijfde plaats in de Eredivisie. In De Koel werden de Limburgers met 1-3 verslagen, de tweede overwinning op rij. “De twee zeges geven vertrouwen en kwamen op een fijn moment. Dit geeft aan dat we in een goede flow zitten”, aldus Pasveer. 

Gelijkwaardig
Vitesse treft FC Groningen in de halve finale van de play-offs. In GelreDome wisten de Arnhemmers aan het begin van dit seizoen met 5-1 van de Groningers te winnen. In de uitwedstrijd werd er nipt van ze verloren. “Ik verwacht dat het een gelijk opgaande wedstrijd gaat worden. Met Ritsu Doan en Mimoun Mahi hebben ze twee goede aanvallers rondlopen. Verder is het een ploeg die veel strijd levert en de duels niet schuwt”, zegt Slutskiy.

Geen voorkeur
De overige teams die uitkomen in de play-offs voor Europees voetbal zijn FC Utrecht en Heracles Almelo. Voor Pasveer maakt het niet uit tegen welke club Vitesse het opneemt: “In principe heb ik geen voorkeur voor een tegenstander. Je moet uiteindelijk toch alles winnen om het te halen.” FC Groningen heeft zich in de tweede seizoenshelft knap terug geknokt, wat resulteerde in een achtste positie in de Eredivisie. “Na de winterstop heeft FC Groningen het erg goed gedaan. Het gaat van kleine factoren afhangen wie er doorgaat naar de finale”, verwacht Slutskiy.

Afwezigen
In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap mocht Charly Musonda zijn eerste officiële minuten maken voor Vitesse. Toch kreeg hij deze week weer een reactie aan zijn knie. “Het kwam voor mij niet uit de lucht vallen, want hij heeft chronische knieklachten. We nemen hierdoor geen risico met hem.” Het is ook onzeker of Oussama Darfalou en Jake Clarke-Salter in de play-off wedstrijden in actie gaan komen voor de Arnhemmers. “Darfalou heeft last van zijn enkel, het seizoen is voor hem waarschijnlijk voorbij. Clarke-Salter heeft knieproblemen. We horen spoedig of hij nog kan spelen dit voetbalseizoen”, sluit Slutskiy af.