Schuurman: “Voor elkaar, de club en onszelf” (video)

Jong Vitesse gaat zaterdag op bezoek bij Excelsior Maassluis om haar laatste competitieduel te spelen. Op Sportpark Lavendelstraat klinkt om 15.30 uur het eerste fluitsignaal. Vitesse TV blikt samen met trainer Joseph Oosting en middenvelder Jesse Schuurman vooruit op dit duel.

Jong Vitesse wist afgelopen weekend zonder overtuigend te spelen vrij gemakkelijk te winnen van GVVV. Op de eigen velden werden er drie punten gepakt tegen de huidige nummer twaalf. “Een prima overwinning. In de tweede helft kwam er een bepaalde schwung in het elftal en hebben we zonder goed te spelen uiteindelijk met 3-0 gewonnen”, aldus Oosting. 

Stappen gemaakt
De equipe van trainer Oosting maakt de laatste maanden een sterke ontwikkeling door, want in de derde periode heeft Jong Vitesse in tien duels zeven maal de volle buit weten te pakken. “Als team hebben we mooie stappen gemaakt en zijn we een stuk degelijker geworden. Wedstrijden waarin we matig speelden wisten we in de laatste periode toch over de streep te trekken”, zegt Schuurman. De Jong Vitesse-spelers laten al een geruime tijd een goede indruk achter op trainer Oosting: “Mijn ploeg is gretig en dat is af te zien aan de resultaten. Iedereen vecht voor elkaar en gaat tot het uiterste.”

Degelijke ploeg
De vorige ontmoeting met Excelsior Maassluis leed tot puntverlies bij de Vitessenaren. Op Papendal liep Jong Vitesse destijds tegen een 1-3 nederlaag aan. “Toentertijd hebben we terecht verloren. Ze hebben een degelijk team met een snelle voorhoede. Vooral in omschakeling naar balbezit zijn ze gevaarlijk”, vindt Oosting. Aanvoerder Schuurman sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer: “Het is een stugge ploeg die goed in de organisatie staat. Wij gaan het spel maken, terwijl zij loeren op de omschakeling.”

Positief afsluiten
Jong Vitesse speelt volgend seizoen niet meer in de Tweede Divisie. Desondanks wil Jong Vitesse waardig afscheid nemen uit deze competitie. “Met zijn allen willen we graag positief afsluiten. Dat is belangrijk voor elkaar, jezelf en de club”, aldus Schuurman. Oosting: “Ik heb van de tegenstanders meerdere keren complimenten gekregen voor ons spel. Dat is een bevestiging dat we goed bezig zijn. We willen de Tweede Divisie met opgeheven hoofd willen verlaten.”