Armando Obispo eerste aanwinst

Armando Obispo is de eerste aanwinst voor Vitesse. De 20-jarige verdediger komt komend seizoen op huurbasis over van PSV en sluit zondag tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen direct aan.

Obispo werd op 5 maart 1999 geboren in Boxtel. De linksbenige verdediger doorliep de jeugdopleiding van PSV en is ook veelvuldig Nederlands jeugdinternational. Op 16 september 2016 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal in de thuiswedstrijd van Jong PSV tegen FC Dordrecht. In seizoen 2017|2018 was Obispo aanvoerder van het beloftenteam uit Eindhoven. Ook maakte de verdediger zijn debuut al in het eerste elftal van PSV. Dat gebeurde op 17 maart 2018, in de gewonnen thuiswedstrijd vs VVV-Venlo. Hij kwam in dat seizoen, waarin PSV de landstitel veroverde, tot twee duels in de hoofdmacht.

image

Obispo is blij met zijn nieuwe club: “Vitesse is doorgaans een goed georganiseerde en voetballende ploeg die altijd in de subtop meedoet. De ervaring leert dat jonge spelers in Arnhem de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ik ga er alles aan doen om waardevol te zijn voor Vitesse. Daarmee hoop ik bij te dragen aan de ambitie van de club, namelijk het behalen van Europees voetbal.”

image

Technisch directeur Mo Allach over Obispo: “Armando is een talentvolle verdediger. Hij krijgt bij ons de kans om zichzelf te laten zien en van waarde te zijn voor de club. Linksbenige verdedigers zijn schaars, dus ik ben blij dat we met Armando onze gewenste versterking hebben kunnen binnenhalen.”

Obispo sluit zondag aan bij de eerste training van het seizoen. De eerste training start om 12.00 uur op het hoofdveld op Papendal.