Heerenveen pakt in slotfase de winst

Vitesse leek via Davy Pröpper op weg naar de eerste overwinning op vreemde bodem, maar twee doelpunten in de slotfase van het krankzinnige duel leverde de thuisploeg alsnog de winst op, de Arnhemmers zwaar teleurgesteld achterlatend.

De geel-zwarten speelden zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion in het oranje-zwarte uittenue. Eveneens nieuw was het meespelen van Nacer Barazite en Slobodan Rajkovic. In de open beginfase kregen beide ploegen direct al één goede mogelijkheid. Aissati, weggestuurd door Matic, schoot in het zijnet en Eloy Room redde knap op een schot van Assaidi.

Het levendig gestarte duel met twee voetballende ploegen zakte halverwege wat in. De controle overheerste wat meer en het duurde tot de 34e minuuut voordat er weer een gevaarlijk moment viel te noteren. De vrije trap van Elm ging echter hoog over. In de laatste minuten voor het rustsignaal was Vitesse dreigend. Barazite zag zijn schot maar net geblokt worden en Lasse Nilsson werd -na een mooie pass van de sterk spelende Aissati- helaas onterecht teruggefloten voor buitenspel.

Opvallend in de eerste helft was het ontbreken van het vaak niet kunnen geven van de laatste pass. Nilsson had het lastig aan de linkerkant en Pluim stond te vaak 'vast' in het centrum. Ook direct na rust was Vitesse dreigend, maar puzzelde het teveel in plaats direct op het doel van Steppe te schieten.

Net voor het uur spelen kreeg Nacer Barazite de grootste mogelijkheid op dat moment. Nilsson zag de aanvaller net iets te laat waardoor Barazite de bal niet ineens op de slof kon nemen. Vitesse en Heerenveen hielden elkaar nog goed in evenwicht en de ploeg van Bos oogde in het eerste kwartier iets minder agressief naar voren toe. Het spelpeil daalde naarmate de klok richting de negentig minuten tikte.

Terwijl de thuisploeg er nog wel in leek te geloven, Room moest in de 71e minuut een prachtredding verrichten van dichtbij (!), wilde Vitesse niet echt meer naar voren. Aissati kreeg twee minuten na de Friese kans een enorme mogelijkheid op de 0-1, maar nadat het schot van Pluim was geblokt schoot de Marokkaan over. De prima acterende verdediger Van der Struijk speelde Pluim trouwens uitstekend aan.

In het laatste kwartier keerden ineens de kansen. Na eerst al de kans voor Aissati, schoot Davy Pröpper na een magistrale actie de bal van 18 meter droog in de korte hoek: 0-1. Heerenveen knokte in het slot nog voor de gelijkmaker, zag Assaidi nog in de handen van Room schieten, maar kreeg in de 88e minuut een riante kans op de gelijkmaker. Jeroen Drost vloerde een Fries binnen de lijnen en Roy Beerens mocht vanaf elf meter aanleggen. De aanvaller faalde niet: 1-1.

Scheidrechter Nijhuis liet nog drie minuten doorspelen en daarin was het sc Heerenveen dat alsnog de winst naar zich toe trok via Assaidi: 2-1. Zo verspeelde Vitesse in de slotfase helaas de kans op punten in een uitwedstrijd. De mogelijkheid daartoe was er zeker, maar de strafschop, twee minuten voor het einde, en de goal diep in de extra tijd zorgde voor een grote teleurstelling bij de Arnhemmers.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen