Jay-Roy Grot komend seizoen Vitessenaar (video)

Jay-Roy Grot speelt komend seizoen bij Vitesse. De sterke aanvaller, geboren en getogen in Arnhem, wordt voor een jaar gehuurd van het Engelse Leeds United.


Grot begon zijn voetballoopbaan bij Vitesse 1892. Via het eveneens Arnhemse ESA verkaste Grot naar de jeugdopleiding van NEC. Hij maakte ook zijn debuut in het betaald voetbal bij NEC. Dat gebeurde op 12 augustus 2015, toen zijn ploeg met 1-0 won van Excelsior. De doelpuntenmaker en matchwinner was destijds Navarone Foor. In de zomer van 2017 tekende Grot een contract bij Leeds United, dat uitkwam in de Championship. Afgelopen seizoen kwam Grot op huurbasis uit voor VVV-Venlo. Hij kwam dit seizoen tot 33 duels en zes doelpunten.

image

Grot over zijn nieuwe ploeg: “Het voelt geweldig dat ik als geboren Arnhemmer nu dan ook echt in het shirt van Vitesse ga spelen. Het is een jongensdroom voor mij, want mijn hart ligt in Arnhem. Vitesse is een grote en ambitieuze club. Vanaf het eerste moment is het gevoel goed bij Vitesse. Het is voor mij een stap omhoog en ik ga alles geven om bij te dragen aan de successen van de club.”

image

Technisch directeur Mo Allach: “Jay-Roy is een fysiek sterke aanvaller. Met Jay-Roy halen we een veelzijdige aanvaller binnen, waarmee wij onze aanvallende mogelijkheden vergroten.”

Grot is naast Armando Obispo de tweede versterking van dit seizoen.