Charly Musonda keert terug bij Vitesse

Charly Musonda speelt ook komend seizoen bij Vitesse. De 22-jarige Musonda wordt opnieuw voor één jaar gehuurd van Chelsea FC. De Belg sluit vrijdagavond aan bij de selectie in Polen.

Vorig seizoen kwam Musonda ook al uit voor Vitesse. De Belg raakte toen echter direct geblesseerd bij een oefenduel vs FC Antwerp. Na lang revalideren maakte Musonda in de thuiswedstrijd vs De Graafschap, op zondag 12 mei, zijn debuut voor Vitesse.

Musonda werd geboren op 15 oktober 1996 in Genk, als zoon van Charly Musonda sr., die onder meer tien seizoenen voor RSC Anderlecht speelde en veelvuldig Zambiaans international is. Charly Musonda jr. speelde in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, voordat hij in de zomer van 2012 – samen met zijn oudere broers Tika en Lamisha – de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Chelsea FC. In seizoen 2015|2016 werd Musonda verhuurd aan het Spaanse Real Betis. Ook gedurende de eerste seizoenshelft van het jaar daarna speelde hij in Spanje. Op 12 augustus 2017 maakte hij zijn officiële debuut in de Premier League met een korte invalbeurt in de thuiswedstrijd vs Burnley. Na een aantal wedstrijden in het eerste elftal van Chelsea FC, werd de Belg in januari 2018 verhuurd aan het Schotse Celtic. Musonda speelde in diverse jeugdselecties van België en kwam onder meer twaalf keer uit voor België O21. Het afgelopen seizoen kwam Musonda tot één invalbeurt in de Eredivisie.

Musonda over zijn terugkeer: “Ik ben enorm gebrand om de echte Charly Musonda te laten zien. Afgelopen seizoen heb ik veel pech gehad met de blessure. Ik voel mij nu weer goed en wil laten zien dat ik van meerwaarde kan zijn voor Vitesse.”

Technisch directeur Mo Allach: “We weten dat Charly veel potentie heeft. Hopelijk haakt hij snel aan bij de selectie en gaat hij zijn niveau opnieuw halen. Als dat zo is, kunnen we veel plezier beleven aan Charly.”

Musonda is na Armando Obispo, Jay-Roy Grot en Tomáš Hájek de vierde versterking voor de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy.

image