Riechedly Bazoer versterkt Vitesse (video)

Middenvelder Riechedly Bazoer heeft vrijdag een driejarig contract ondertekend bij Vitesse. Bazoer komt over van VfL Wolfsburg en is de vijfde versterking voor de Arnhemse ploeg.

 

image

De pas 22-jarige Bazoer kent al een rijk voetbalverleden. De middenvelder, geboren in Utrecht, begon bij Elinkwijk. In 2006 stapte hij over naar de jeugdopleiding van PSV. Zes jaar later vertrok Bazoer naar Ajax. In seizoen 2013|2014 debuteerde hij namens de Amsterdammers in de Eredivisie en een jaar later groeide hij zelfs uit tot international. Bij Ajax werd hij na seizoen 2015|2016 verkozen tot Talent van het Jaar. Halverwege het seizoen 2016|2017 maakte hij de overstap naar het Duitse VfL Wolfsburg, waar hij in zijn eerste seizoen in de Bundesliga een vaste waarde was. Vorig seizoen werd de middenvelder voor de winterstop verhuurd aan FC Porto en kwam hij na de winterstop in de Eredivisie uit voor FC Utrecht.

image

Bazoer is blij met zijn kans bij Vitesse: “Vitesse is een ploeg die mij bij past. De ambities spreken mij aan en daar wil ik aan bijdragen. Ik wil zo snel mogelijk belangrijk worden de ploeg en alles uit mezelf halen wat ik in mij heb. Ik ben namelijk nog jong en in de bloei van mijn carrière.”

Technisch directeur Mo Allach over de komst van Bazoer: “We zien de komst van Riechedly als een buitenkans. Hij beschikt over veel kwaliteiten. Dat heeft hij in het verleden laten zien. Je wordt niet zo maar Talent van het Jaar bij een club als Ajax. Hij is een sterke en dynamische middenvelder. We hopen dat de potentie van Riechedly bij Vitesse weer volop tot uiting komt.”

Bazoer is de vijfde versterking. Eerder werden Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomáš Hájek en Charly Musonda aan de selectie toegevoegd.

image