Ook Tannane kiest voor Vitesse (video)

Vitesse neemt Oussama Tannane over van AS Saint-Étienne. Hij tekent een contract tot en met medio 2022.

 

image

De aanvaller maakte in seizoen 2012|2013 zijn debuut in het betaald voetbal bij sc Heerenveen. Zijn echte doorbraak volgde bij Heracles Almelo. Het leverde hem in januari 2016 een transfer op naar het Franse AS Saint-Étienne. De 25-jarige aanvaller maakte zijn debuut in het Marokkaans elftal in 2016. Tot dusverre kwam hij tot negen interlands voor de Leeuwen van de Atlas. Tannane kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor FC Utrecht. Het seizoen daarvoor werd Tannane een half jaar uitgeleend aan het Spaanse Las Palmas.

image

Tannane is blij met zijn komst naar Arnhem: “De Eredivisie is een competitie die mij ligt. Ik hoop bij Vitesse snel te kunnen aarden, want ik heb gemerkt dat plezier heel belangrijk is. Alleen als je goed in je vel zit, kan je het beste uit jezelf halen. Ik wil graag de echte Tannane weer laten zien.”

Technisch directeur Mo Allach over de zesde versterking: “Oussama is een speler met veel en specifieke kwaliteiten. Hij is een type speler die het team beter kan maken en wedstrijden kan beslissen. We hebben met Oussama goede gesprekken gevoerd en duidelijk uitgesproken naar elkaar hoe we het toekomstplan samen zien.”  

Eerder op de dag werd de komst van Riechedly Bazoer al bevestigd. Daarnaast sloten Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomáš Hájek en Charly Musonda eerder al aan bij de selectie.

image