Lamprou transfervrij naar Vitesse (video)

Kostas Lamprou sluit transfervrij aan bij Vitesse. De 27-jarige doelman kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Ajax. Lamprou tekende dinsdagmiddag een contract voor één jaar.


De Griekse doelman kwam als dertienjarige jongen naar Nederland om aan te sluiten bij de jeugdopleiding van Ajax. Via Feyenoord en Excelsior beleefde Lamprou succesvolle jaren bij Willem II. Tussen 2014 en 2017 stond hij onder de lat bij de Tilburgers. Nadat zijn contract afliep, stapte Lamprou in 2017 over naar Ajax. Bij de Amsterdammers, waarmee hij afgelopen seizoen de landstitel veroverde en de KNVB Beker won, speelde hij zeven wedstrijden. Lamprou kwam in de jeugd veelvuldig uit voor diverse Griekse nationale teams.

image

Lamprou over zijn nieuwe club: “Ik heb veel zin in mijn nieuw avontuur bij Vitesse. Ik weet dat ik het niveau aankan, dus ik ga vol goede moed de strijd aan met de andere doelmannen.”

Technisch directeur Mo Allach: “Kostas is een gelouterde doelman met volop ervaring in de Eredivisie. Met Kostas halen we een stabiele kracht, die de concurrentiestrijd onder de lat mag aangaan.”

Lamprou is de zevende aanwinst van dit seizoen. Eerder kwamen Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomáš Hájek, Charly Musonda, Riechedly Bazoer en Oussama Tannane al naar Arnhem.

image