Competitie van start voor Vitesse Onder 21

Vitesse Onder 21 begint dinsdagavond 13 augustus (18.30 uur) aan de reservecompetitie. De ploeg van trainer Joseph Oosting speelt op Papendal tegen Jong sc Heerenveen.

Voor Vitesse O21 is de deelname aan de reservecompetitie een nieuwe start, na drie jaar in de voetbalpiramide te hebben gespeeld. Vitesse koos er na afgelopen seizoen voor om uit de voetbalpiramide te stappen. Dit besluit werd onder andere genomen in verband met de veranderde dispensatieregels.

Trainer Oosting krijgt door de terugkeer naar de reservecompetitie te maken met andere omstandigheden. Eén daarvan is dat hij niet langer met een vaste spelersgroep werkt, zoals in de voetbalpiramide gebruikelijk was. “De individuele ontwikkeling van een speler staat nu nog meer voorop”, begint Oosting. “De spelers kunnen vrijuit voetballen en laten zien welke potentie ze in zich hebben. Ik ben benieuwd hoe onze talenten zich staande gaan houden in een competitie met een prima niveau. Door middel van deze opzet proberen we de stap van de academie naar het eerste elftal kleiner te maken.”

De voorbereiding verliep in ieder geval prima voor Vitesse Onder 21. De oefencampagne werd afgesloten met een eerste plaats op het Fletcher TOP Toernooi in Rijssen. Op dat toernooi won Vitesse alle wedstrijden en kreeg het geen enkel tegendoelpunt. “Dat hebben we uitstekend gedaan”, zegt Oosting. “We hebben geleerd om wedstrijden naar onze hand te zetten en ze vervolgens ook te winnen. Ik ben benieuwd hoe we er tegen sc Heerenveen op staan.”