Update internationals

Diverse Vitesse-spelers zijn afgelopen week weg geweest voor interlandverplichtingen. Waaronder EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

Armando Obispo & Thomas Buitink  
Armando Obispo en Thomas Buitink kwamen met Nederland O20 in actie vs Engeland O20 en Duitsland O20. In de wedstrijd vs Engeland O20 werd er door beide landen niet gescoord. Obispo speelde de hele wedstrijd en Buitink kwam in de 79e minuut in het veld.

Nederland O20 verloor de tweede wedstrijd vs Duitsland O20 (1-2). Buitink begon in het basiselftal en Obispo zat niet bij de wedstrijdselectie, vanwege lichte klachten. Buitink kwam een paar keer dichtbij een doelpunt, maar kreeg de bal niet in het net. Na 67 minuten verliet de Vitesse-aanvaller het veld voor Jordan Teze.

Tim Matavz
Slovenië won vrijdagavond 6 september in eigen land van Polen met 2-0. Slovenië sloot de tweede EK-kwalificatiewedstrijd vs Israël met 3-2 ook winnend af. Tim Matavz kwam niet in actie, vanwege lichte klachten.

Matúš Bero
Slowakije ging, in de eerste kwalificatiewedstrijd van deze interlandperiode, hard onderuit vs verliezend WK-finalist Kroatië (0-4). Matúš Bero zat op de bank. Ook in de tweede EK-kwalificatie wedstrijd, vs Hongarije, kwam Bero niet in actie. De Slowaken wonnen met 2-1.

Danilho Doekhi          
Jong Oranje kwam, op de Vijverberg, in actie vs Jong Cyprus. Danilho Doekhi kreeg geen speelminuten in de wedstrijd vs de Cyprioten. Het team van trainer Erwin van de Looi won ruim van Jong Cyprus met 5-1.

Eli Dasa
De nieuwste Vitesse-aanwinst Eli Dasa speelde met Israël twee EK-kwalificatie wedstrijden. De eerste wedstrijd vs Noord-Macedonië, donderdag 5 september, eindigde in een gelijkspel (1-1). Dasa speelde de volledige wedstrijd. Ook in de tweede kwalificatiewedstrijd speelde Dasa de hele wedstrijd. Tegen Slovenië verloor Israël in de laatste minuut (3-2).