Het Airborne-verhaal van generatie op generatie

Vitesse Betrokken geeft in de maand september voorlichtingen op basisscholen in de regio. Deze voorlichtingen staan in het teken van Airborne. Tijdens deze voorlichting krijgen basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 een combinatie van een praktijkles en een theorieles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van speciaal ontwikkelde fotowanden. Tijdens de theorieles krijgen ze meer informatie over de Slag om Arnhem en welke impact dit heeft gehad op Arnhem en de regio. Ook wordt verteld welke rol Vitesse inneemt bij de Airborne-wedstrijd.

image

Tijdens de praktijkles staat een beroepsmilitair voor de groep om te laten zien dat je fysiek fit moet zijn om te kunnen dienen voor je land. Met een rugtas die meegaat op missies worden kinderen ervan bewust gemaakt hoe zwaar deze rugtas is. Ze worden ook uitgedaagd om gezamenlijk de tas uit te pakken, te vervoeren naar een andere locatie en weer in te pakken.  

image

Vitesse vindt het belangrijk dat het verhaal van Airborne wordt doorgegeven aan nieuwe generaties. De voorlichting op de basisscholen is een project wat hiervoor in samenwerking met de Gemeente Arnhem is gestart.  

Lest we forget!

Meer weten over de Airborne-wedstrijd? Ga naar Vitesse.nl/airborne.

image