Vitesse start met ‘Football Memories’ (video)

Vitesse Betrokken, de maatschappelijke afdeling van de club, is in samenwerking met Pleyade en Supportersvereniging Vitesse gestart met ‘Vitesse Football Memories’. De eerste bijeenkomst van Football Memories vond plaats op dinsdag 17 september in het supportershome Monnikenhuize van Vitesse, gelegen naast GelreDome. Een locatie die voetbal ademt en waar bij alle thuiswedstrijden Vitesse-supporters bij elkaar komen. Een ideale plek dus om mooie Vitesse-verhalen op te halen.


Aan de hand van ‘Football Memories’ kaarten en diverse attributen (o.a. een maquette van het oude Vitesse-stadion Monnikenhuize) werd onder leiding van Martin Esveld en vijf Vitesse-gidsen het gesprek aangegaan met twaalf ouderen. Jeugdspelers van Vitesse die stage lopen bij Vitesse Betrokken hielpen mee. Onder andere clubicoon Edward Sturing en algemeen directeur Pascal van Wijk waren aanwezig om verhalen te vertellen over de geschiedenis van de club. Door het project zijn de deelnemers even in een andere omgeving en herleven ze mooie herinneringen van vroeger. 

image

Football Memories is een programma dat is ontstaan in Groot-Brittannië. De resultaten van het programma zijn erg positief. Daar hebben meerdere clubs in samenwerking met zorginstellingen projecten gestart. Door middel van voetbal werd er bij mensen met dementie geprobeerd om herinneringen van vroeger terug te halen. In Groot-Brittannië werkt de aanpak in veel gevallen erg goed. Het doel voor Vitesse om te starten met het programma is om de deelnemers leuke middagen te verzorgen en om, in sommige gevallen samen met hun partner/kind, herinneringen van vroeger op te halen.

Vitesse is erg trots op het feit dat het samen met haar partners dit project ook kan aanbieden aan Vitesse-supporters. In eerste instantie is er gestart met een groep van twaalf personen die woonachtig zijn op een van de locaties van Pleyade. De groep neemt deel aan vijf unieke sessies, die de deelnemers mee neemt door de historie en bijzondere momenten en spelers van de club. De intentie van zowel Vitesse als Pleyade is om het programma na de eerste groep aan meerdere groepen aan te bieden.