Oud-deelnemer SDS houdt expositie in Ohra gebouw

Cliff Andriessen heeft enige tijd geleden deel genomen aan het project Scoren door Scholing. Hij wordt nu beloond met een expositie in het OHRA Gebouw.

Elke projectronde worden de medewerkers van Scoren door Scholing door de Delta Lloyd Groep Foundation uitgenodigd in het Ohragebouw waar de deelnemers worden voorgelicht over verzekeren en financiën. De Delta Lloyd Groep Foundation ondersteunt initiatieven die bijdragen aan financiële zelfredzaamheid en financieel bewustzijn in onze samenleving.  

Ook geeft de foundation kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren in het Ohra gebouw.
Door de samenwerking tussen Scoren door Scholing en de Delta Lloyd Groep Foundation heeft Cliff de mogelijkheid gekregen om zijn werk komend jaar te mogen exposeren in het Ohragebouw. Hieronder geeft Cliff zijn motivatie en inspiratie voor zijn creaties weer.

“Hetgeen waar het om draait, draait door in vreemde gevoelens”
 
Mijn naam is Cliff Andriessen en ik ben geboren in Arnhem. In mijn nog korte leven heb ik in verschillende steden gewoond en verschillende woonsituaties leren kennen. De wereld heeft een indruk op mij gemaakt en die indruk probeer ik weer uit te drukken. Ik zie dat mensen om mij heen bezig zijn met werken en zij genieten van hun rijkdom en status, maar is dit werkelijk zo belangrijk en realistisch? In het boek “Tegen de onverschilligheid”van Joep Dohmen noemt hij dit de moderne mens. Hij schrijft ook: “Hoewel de mens een scheppend wezen is, maakt het moderne individu steeds minder gebruik van zijn creatieve talenten”.
 
Van jongs af aan ben ik bezig met tekenen en dit gebruik ik tot op heden om indrukken, invloeden en ervaringen vast te leggen. Naarmate meerdere materialen geprobeerd te hebben ligt mijn hart het dichtste bij het gebruik van spuitbussen (in de volksmond ook wel bekend als graffiti).Om mijn inspiratie uit te drukken trek ik mezelf terug in ruimte gedachten. Mijn werk begint met het tekenen van schetsjes in gedachten, mijn stemming die dag kiest de kleuren. Zelfvoldoening bepaalt wanneer mijn werk af is.
 
Tot nu toe ben ik bezig geweest met het maken van verschillende schetsjes en heb dit uitgebreid naar het spuiten op schildersdoeken. Opdrachten die erbij zijn gekomen zijn muurschilderingen bij mensen thuis en in de tuin, muziekinstrumenten als een gitaar en een cello.
 
De wereld, vormen, geluiden, bewegingen en kleuren die hierin voorkomen inspireren mij.
Welkom

Scoren door Scholing (onlangs nog genomineerd voor de Hein Roethofprijs) is een gezamenlijk project van Gemeente Arnhem, Stichting Vitesse betrokken en Rijnijssel. Het project is bedoeld om jongeren tussen de 17 en 23 jaar een duwtje in de rug te geven en hen te coachen naar een opleiding, bij het vinden van een passende baan of een combinatie van deze twee.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen