‘Het wordt een interessant duel’ (video)

In speelronde 9 spelen we de jaarlijkse Nummer 4-wedstrijd vs FC Utrecht, die in het teken staat van Mister Vitesse Theo Bos en KWF Kankerbestrijding. Op zaterdagavond 5 oktober wordt er om 19.45 uur afgetrapt in GelreDome. We blikken vooruit met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en rechtsback Eli Dasa.

Vorige week kropen we door het oog van de naald bij RKC Waalwijk: 1-2. In het Mandemakers Stadion kregen de Arnhemmers grote kansen om in de rust op een comfortabele voorsprong te staan, maar na 45 minuten was het ‘slechts’ 0-1 door een goal van basisdebutant Nouha Dicko. Nadat Julian Lelieveld een overtreding beging op Stanley Elbers in het zestienmetergebied en daar de rode kaart voor kreeg, trok Clint Leemans de stand gelijk uit een strafschop. Ondanks dat we met een man minder speelden, wonnen we dankzij een goal van Oussama Tannane vanaf de strafschopstip. “Ik ben er heel blij mee dat we ondanks een moeilijke situatie drie punten hebben gepakt”, begint Slutskiy. “We hadden een overwicht in de eerste helft, maar door één moment kan alles zomaar veranderen. Dat blijkt wel weer.”

Nu wacht een thuisduel met FC Utrecht. De ploeg van oud-Vitessenaar John van den Brom staat met drie punten op de vijfde plaats, net onder Vitesse. “Het zal een interessant duel worden. FC Utrecht heeft een selectie die goed in balans is, met spelers uit verschillende leeftijdsgroepen. Ik vind Gyrano Kerk een goede speler, maar ook Adam Maher en Simon Gustafson kunnen het verschil maken.”

Dasa kan zijn basisdebuut gaan maken voor Vitesse, nu Lelieveld geschorst is. “Het was vorige week natuurlijk niet de ideale manier om mijn eerste minuten te maken. Maar we hebben karakter getoond. Nu spelen we tegen FC Utrecht, één van de betere ploegen in de competitie. Als we geconcentreerd spelen en geduldig zijn, kunnen we een goed resultaat boeken.” De Israëliër heeft het in zijn eerste weken naar zijn zin bij Vitesse. “Ik ben op mijn plek hier. De teamgenoten zijn allemaal erg aardig, dus het bevalt goed.”

Bij Vitesse ontbreken Charly Musonda Jr. en Hilary Gong tegen FC Utrecht door blessures.