Vitesse Voetbal Academie: Talenten van de maand September

De Vitesse Voetbal Academie kiest voor de boven-, midden en onderbouw iedere maand een speler uit die zich 'Talent van de Maand' mag noemen. Voor de maand september zijn dit Merdan Cimtay (bovenbouw, O16), Mats Egbring (middenbouw, O14) en Wasim Hsasa (onderbouw, O11). Van harte gefeliciteerd!

In de visie van de Vitesse Voetbal Academie is het belangrijk dat spelers het spel begrijpen, eigen keuzes kunnen en durven maken, technisch en fysiek in optimale conditie zijn, 24/7 gericht zijn op presteren en bovendien een sterke persoonlijkheid hebben. Naar deze punten wordt dan ook gekeken bij de Talent van de Maand-verkiezing.

Bij de bovenbouw is Merdan Cimtay deze maand het grootste talent. Hij is een verdediger die in Vitesse O16 speelt. Trainer Tim Cornelisse roemt zijn instelling. “Hij is een voorbeeld voor een ieder binnen de academie van Vitesse. Merdan is er 24/7 mee bezig om een betere voetballer te worden.”

Bij de middenbouw kroonde Mats Egbring (O14) zich tot het Talent van de Maand. De verdediger wordt getraind door Richard van der Lee. “Een beweeglijke verdediger met een uitstekende mentaliteit. Mats is sterk in de 1-tegen-1-duels en hij combineert dat met een goede en functionele techniek. Bij Mats zien we dat hij heel bewust bezig is met zijn eigen ontwikkeling en dat vinden we binnen de Academie heel erg belangrijk.”

Wasim Hsasa (O11) is bij de onderbouw de beste van de maand september. Ook bij Wasim komt de drang om zich te ontwikkelen naar voren als een sterk punt. “Hij werkt er iedere dag keihard aan om beter te worden. Zowel op de club als thuis. Bovendien helpt hij anderen heel goed en heeft hij deze maand goed gespeeld en getraind. Het spelinzicht en technische vaardigheid zijn sterke punten van Wasim.”