Start coachopleiding Vitesse Hattrick

Per jaar stellen we zes tot acht plaatsen beschikbaar voor enthousiaste jongeren die zich graag positief in willen zetten als coach van een Vitesse Hattrick team. We starten dit project met het doel om jongeren de kans te geven voor een eerste stap in hun maatschappelijke carrière. Met de Vitesse Hattrick coachopleiding hopen we de afstand naar een baan in het sociaal-maatschappelijke- of sportieve werkveld te verkleinen voor de deelnemers. Dit seizoen is de Vitesse Hattrick coachopleiding gestart op dinsdag 1 oktober.

De coachopleiding wordt aangeboden aan jongeren die een rolmodel zijn voor de kinderen in de wijk. Iedere wijk heeft de mogelijkheid om jaarlijks twee jongeren aan te dragen voor de coachopleiding.

Tijdens de Vitesse Hattrick coachopleiding leert de coach trainings- en begeleidingsvaardigheden. Zo kan de coach een leuke en goede voetbaltraining verzorgen en daarnaast ook een groep kinderen begeleiden en stimuleren. Projectleider Robin Janssen: “Met de Vitesse Hattrick coachopleiding maken we een volgende stap in het Vitesse Hattrick programma. Wij bieden jongeren uit de deelnemende wijken de kans om de eerste stap te maken in het coachen en begeleiden van kinderen. Daarnaast krijgen de coaches in opleiding een uniek kijkje achter de schermen bij de jeugdopleiding van Vitesse.”

image

De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Deze vinden plaats op Papendal. Tijdens deze cursusbijeenkomsten krijgen ze tools en handvaten vanuit Vitesse om de Vitesse Hattrick teams te begeleiden in een proces van een jaar. Daarnaast zal Vitesse-icoon Edward Sturing alle cursusbijeenkomsten bijwonen om de coaches in opleiding te motiveren. Het ervaringsdeel bestaat uit het verzorgen van de trainingen aan het Vitesse Hattrick team uit de wijk en hen begeleiden tijdens de stedelijke activiteiten. Tijdens het ervaringsdeel voeren de coaches in opleiding opdrachten uit en komt de Vitesse-begeleiding op bezoek om de voortgang te bespreken. Hierdoor ontwikkelt de coach unieke coach- en begeleidingsvaardigheden. De coach in opleiding krijgt een Vitesse Hattrick trainingspak en bij succesvolle deelname ontvangt hij/zij een Hattrick coach-certificaat.

image