Vitesse neemt deel aan Eredivisie Old Stars toernooi

We hebben dit jaar deelgenomen aan het Eredivisie Old Stars toernooi in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit werd op vrijdag 5 oktober georganiseerd door de Eredivisie CV.

Het Eredivisie OldStars Event is een maatschappelijke activatie van de Eredivisieclubs, zij vaardigen allen een OldStars-team af. Het evenement laat zien hoe leuk Walking Football is: hoe het mensen in beweging brengt en nieuwe contacten bevordert. Het Eredivisie OldStars event staat altijd garant voor veel sportiviteit en gezelligheid! Het is géén prestatief toernooi en er worden geen winnaars uitgeroepen.

Het toernooi vond net als voorgaande jaren plaats op Nationale Ouderendag. We vinden het belangrijk dat 60-plussers in beweging komen en in beweging blijven. Tevens zijn we van mening dat er aandacht besteed moet worden aan het tegen gaan van vereenzaming door ouderen. Walking Football is een mooi middel waarin het laat zien dat sporten op je ‘oude’ dag nog altijd mogelijk is en dat het nieuwe sociale contacten stimuleert.

Ook dit jaar hebben de deelnemers van Vitesse met plezier deelgenomen aan het Walking Football event van de Eredivisie CV. Deelnemer Randy: “Ondanks het slechte weer hebben we met zijn allen genoten van de dag. Ik ben al vaker in het Olympisch stadion geweest voor het Walking Football toernooi, nog steeds vind ik het bijzonder om er te mogen spelen!”

Heeft u als (amateur)club interesse in het opzetten van een Walking Football team en heb je hier als club ondersteuning bij nodig? Neem dan contact op met Vitesse Betrokken en mail naar info@vitessebetrokken.nl.