Vitesse verliest oefenduel van Royal Antwerp FC: 2-1 (video)

Vitesse heeft een besloten oefenwedstrijd vs het Belgische Royal Antwerp FC met 2-1 verloren. Max Clark opende in het Bosuilstadion in Antwerpen de score voor de Arnhemmers, maar nog voor rust trok de thuisploeg de stand gelijk via Didier Lamkel Zé. Amara Baby zette Antwerp in de tweede helft op een 2-1 voorsprong en dat bleek de eindstand. Bij Vitesse maakte Nikolas Agrafiotis zijn officieuze debuut.

Vitesse nam vanaf de aftrap direct het initiatief. Dat resulteerde al snel in een kans voor Jay-Roy Grot, maar zijn schot werd geblokt. In de rebound eindigde een poging van Riechedly Bazoer in de handen van Royal Antwerp-doelman Yves de Winter. Aan de andere kant zag Kostas Lamprou een schot van Buta Aurélio over zijn doel gaan. Na dertien minuten was het voor het eerst raak in Antwerpen. Clark volleerde raak uit een corner van Navarone Foor: 0-1. 

image

Het duurde niet lang of de volgende kans van de Arnhemmers diende zich alweer aan. Bazoer speelde Grot aan en vanaf zo’n elf meter kon De Winter maar net redden met zijn voeten. Ook Nouha Dicko kreeg een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar uit een vrije trap van Bazoer miste zijn kopbal richting.

image

Antwerp kreeg in de resterende minuten van de eerste helft wat meer grip op de wedstrijd. Zo waren er kansen voor Zinho Gano en Lior Refaelov. Na 41 minuten resulteerde de aanhoudende druk van de Belgen in de gelijkmaker. Didier Zé Lamkel dribbelde door de verdediging van Vitesse en schoot hard raak in het dak van het doel: 1-1.

image

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Vitesse. Uit een corner stond Özgür Aktas helemaal vrij, maar zijn schot werd geblokt. Even later kon Bryan Linssen, ingevallen voor Dicko, net niet bij de bal na een voorzet van Clark. Tegen de verhoudingen in kwam Antwerp, waar oud-AZ’er Wesley Hoedt inviel, na 65 minuten aan de leiding. Gano schoot hard op het doel van Lamprou en in de rebound was de ingevallen Amara Baby er snel bij om de bal in te schieten: 2-1.

image

Een kwartier voor tijd kreeg Antwerp de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Lamprou redde uitstekend op pogingen van Gano en Baby. Vitesse drong in de slotfase nog wel aan, maar wist de gelijkmaker niet meer te produceren.

image

Opstelling Vitesse
Lamprou (K), Lelieveld, Aktas, Hájek, Clark, Foor, Bazoer (71’ Musaba), Vroegh, Darfalou, Grot (86’ Agrafiotis), Dicko (46’ Linssen)

Reservespelers Vitesse
Pasveer (K), Linssen, Zakir, Agrafiotis, Ten Teije, Musaba

Scoreverloop
16’ 0-1 Max Clark
41’ 1-1 Didier Lamkel Zé 
65' 2-1 Amara Baby

Vitesse hervat volgende week zaterdag 19 oktober (20.45 uur) de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Kaarten voor dit duel bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.