Update Vitesse-internationals

Enkele Vitesse-spelers kwamen afgelopen week in actie voor de nationale selecties. Zo speelden Eli Dasa, Tim Matavz en Matúš Bero EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020. Danilho Doekhi zat bij de selectie van Jong Oranje, dat zich wil plaatsen voor het EK O21. Armando Obispo en Thomas Buitink oefenden twee keer vriendschappelijk met Oranje O20.

Eli Dasa
Israël, met Eli Dasa in de selectie, verloor de eerste kwalificatiewedstrijd van deze interlandperiode met 3-1 van Oostenrijk. Op dinsdagavond 15 oktober wonnen Dasa en zijn landgenoten met dezelfde cijfers van Letland. Israël staat in groep G gedeeld derde, samen met Noord-Macedonië en het Slovenië van Tim Matavz. 

Tim Matavz
Slovenië speelde in diezelfde groep ook twee kwalificatieduels voor het EK in 2020, maar verloor beide wedstrijden. Bovendien kwam Matavz helaas niet in actie. Het eerste duel werd met 2-1 verloren in en tegen Macedonië. In eigen land kreeg Slovenië even later bezoek van Oostenrijk en ook deze wedstrijd werd verloren: 0-1. 

Matúš Bero
Ook het Slowakije van Matúš Bero doet een gooi naar het EK van komend jaar. In groep E is het erg spannend, want het verschil tussen nummer twee Hongarije en nummer vier Wales is slechts vier punten. De Slowaken staan daar tussenin. In deze interlandperiode werd het 1-1 tegen Wales. Bero kwam niet in actie. In de oefenwedstrijd tegen Paraguay kwam de middenvelder wel binnen de lijnen. Bero mocht in de tweede helft invallen en ook nu werd het 1-1.

Danilho Doekhi
Jong Oranje speelde twee kwalificatieduels voor het EK O21 in 2020. Tegen Jong Portugal (4-2) en Jong Noorwegen (0-4) werd twee keer gewonnen. Doekhi bleef in beide duels negentig minuten op de reservebank. 

image

Armando Obispo & Thomas Buitink
Armando Obispo en Thomas Buitink kwamen met Oranje O20 in actie. Voor het team van bondscoach Bert Konterman stonden er twee wedstrijden voor de Elite League (oefeninterlands in toernooivorm) op het programma. Het eerste duel, op donderdag 10 oktober, werd in eigen land met 1-1 gelijkgespeeld vs Portugal O20. Obispo speelde de hele wedstrijd en Buitink viel in de 71e minuut in. Het tweede duel in de Elite League werd met 1-2 gewonnen van Polen O20. Buitink begon in de basiself en speelde zeventig minuten. De Vitesse-aanvaller was belangrijk met de assist op de 0-1 van AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal. Obispo kwam in de 46e minuut binnen de lijnen voor Juan Familia-Castillo.