Airborne-doc ‘Lest we forget’ in première op FOX Sports

De eerste Vitesse-documentaire van dit seizoen gaat over Airborne. De Slag om Arnhem zit diep in de vezels van Vitesse. Het is onlosmakelijk verbonden met de historie. Al jarenlang staat de Arnhemse club, in samenwerking met Supportersvereniging Vitesse, stil bij wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Nu, 75 jaar na dato, pakte Vitesse grootser uit dan ooit. De documentaire ‘Lest we forget’ laat op een indrukwekkende wijze zien hoe Airborne, Vitesse en Arnhem en omgeving met elkaar verweven zijn.

In de documentaire zien we hoe Max Clark, samen met zijn opa, onder leiding van adjudant Roel van Ewijk verschillende historische locaties bezoekt in Arnhem en Oosterbeek. Ook spreken we met veteraan Lloyd Bentley en zijn gastgezin. Rondom de traditionele Airborne-wedstrijd nemen we een kijkje achter de schermen bij Stef ten Thij (projectleider Airborne vanuit Supportersvereniging Vitesse) en het Sfeerteam, dat weer een indrukwekkend spandoek heeft gemaakt. Ook vertelt Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, over hoe Airborne leeft en wat het in de stad allemaal teweeg brengt. Tot slot krijgen we unieke verhalen te horen van Vitesse-hoofdsponsoren Koninklijke Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Want hoe beleefden zij eigenlijk de Slag om Arnhem? De documentaire, gemaakt door Southfields in samenwerking met Vitesse TV, doet op respectvolle wijze eer aan 75 jaar Airborne-herdenkingen.

Airborne-traditie
Voor het twaalfde jaar op rij eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Deze wedstrijd staat in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem en vindt ieder jaar plaats in september. De activiteiten zijn een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

Uitzendschema
Donderdag 17 oktober | 21.00 uur | FOX Sports 1 (première)
Donderdag 17 oktober | 22.00 uur | FOX Sports 3
Vrijdag 18 oktober | 22.00 uur | FOX Sports 2
Zaterdag 19 oktober | 18.30 uur | FOX Sports 3