Nieuw seizoen Vitesse Hattrick succesvol afgetrapt

Het nieuwe seizoen van Vitesse Hattrick is op vrijdag 1 november afgetrapt in sporthal Valkenhuizen in Arnhem. In het sociaal maatschappelijke programma van Vitesse Betrokken nemen kinderen uit verschillende Arnhemse wijken het tegen elkaar op in een zaalvoetbaltoernooi.

Het Vitesse Hattrick programma is meer dan alleen een zaalvoetbaltoernooi. Sportiviteit en respect staan namelijk hoog in het vaandel. Zo kunnen de teams iedere wedstrijd punten scoren op deze twee gebieden.

Onder toeziend oog van algemeen directeur Pascal van Wijk namen ongeveer 120 kinderen uit de wijken Malburgen-Immerloo, het Arnhemse Broek, Presikhaaf, Schuytgraaf, Klarendal en Geitenkamp met veel plezier deel aan de wedstrijden. Dit was de eerste van in totaal zes speelrondes. Het Arnhemse Broek kwam deze avond goed voor de dag: zij wonnen in beide leeftijdscategorieën (groep 5-6 en groep 7-8) de meeste wedstrijden. Op het gebied van sportiviteit en respect scoorde Malburgen-Immerloo bij groep 5-6 het hoogste en bij groep 7-8 behaalde Klarendal de meeste punten.

image

Bram Moorman, begeleider van team Geitenkamp, was te spreken over zijn team en over de verloop van het toernooi: “De kinderen hebben plezier gehad in het spelen van de wedstrijden. Ik vond het mooi om te zien dat ze goed samenwerkten met elkaar. hier besteden we namelijk veel aandacht aan tijdens de trainingen”, zegt Moorman. “De nadruk ligt niet zozeer op het winnen van wedstrijden, maar meer in de omgang met elkaar. Hier ben ik tevreden over. De komende periode blijven we daar aandacht aan besteden, maar we zullen ons ook richten op het ontwikkelen van de voetbaltechnische vaardigheden’.

Meer weten over Vitesse Hattrick? Klik dan hier