‘We moeten nu opstaan met zijn allen’ (video)

In de dertiende speelronde van de Eredivisie ontvangen we de nummer negen van de competitie: FC Groningen. Het duel begint op vrijdag 8 november om 20.00 uur in GelreDome. Vitesse zal zich moeten herstellen van twee opeenvolgende nederlagen. Daar zijn hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Matúš Bero zich maar al te goed van bewust.

“Het is in mijn tijd hier nog niet eerder voorgekomen dat we twee keer op rij hebben verloren in de Eredivisie. Maar het is duidelijk dat we nu met zijn allen moeten opstaan om deze reeks te beëindigen”, begint Slutskiy. “Na twee nederlagen op rij willen we ons goede niveau weer halen.”

Het brengt Slutskiy automatisch bij mooie herinneringen aan eerdere thuisduels met de ‘Trots van het Noorden’. Vorig seizoen bekroonde hij zijn vuurdoop in de Eredivisie met een 5-1 thuiszege op FC Groningen. En ook in de play-offs om Europees voetbal won Vitesse thuis van het team van Danny Buijs: 3-1. “Die laatste wedstrijd was één van de beste onder mijn leiding. Dat voelt nog altijd bijzonder.” Slutskiy verwelkomde deze week Keisuke Honda. De Japanse middenvelder tekende een contract tot het eind van het seizoen, maar hij is er tegen FC Groningen nog niet bij. Slutskiy verwacht hem na de interlandperiode te kunnen inzetten. “We hebben een speler als Honda nodig. Hij heeft specifieke kwaliteiten, die we op dit moment missen. Keisuke kan wedstrijden voor ons gaan beslissen.”

image

Bero hoopt dat Vitesse zich tegen FC Groningen herstelt van de nederlaag tegen FC Emmen. “Dat was de slechtste wedstrijd die ik heb meegemaakt sinds ik hier speel”, zegt de middenvelder. “We misten de spirit als team en die moeten we nu wel tonen. FC Groningen heeft een stabiel en goed team, maar wij moeten naar onszelf kijken en met de borst vooruit spelen.”