Boekpresentatie ‘Vitesse in de jaren 70’ (video)

Vitesse-supporter en schrijver Ferry Reurink heeft een nieuw boek: 'Vitesse in de jaren 70'. Het eerste exemplaar van dit nieuwe boek over Vitesse werd op dinsdag 12 november uitgereikt aan oud-speler Roel Zaaijer, tijdens een bijeenkomst van ‘Vitesse Football Memories’. Dit alles vond plaats in supportershome Monnikenhuize. Eerder schreef Reurink onder andere al het jubileumboek 'Elke dag Vitesse'.

In het boek ‘Vitesse in de jaren 70’ schrijft Reurink over de ontwikkelingen van de Arnhemse voetbalclub op sportief en bestuurlijk vlak. Het is de periode waarin de opmars van het Nederlandse voetbal over de landsgrenzen plaatsvindt en Vitesse voor het eerst actief is in de Eredivisie. In 1977 wordt Vitesse kampioen in de Eerste Divisie en daarna maken de Arnhemmers drie seizoenen naam in de eliteklasse.

Het zijn de kleurrijke jaren van onder anderen Henk Charly Bosveld, Vitesse-speler van de eeuw. Maar ook van ras-Klarendaller Bennie Hofs, kilometervreter Willie Veenstra uit Elden, Balkan-spits Boško Bursać en de behendige vleugelspelers Herman Gerdsen en Wimke Meijers. De in Arnhem geboren en getogen doelman Dick Beukhof wint een trofee als minst gepasseerde doelman in het profvoetbal en Herman Veenendaal wordt topscorer van de Eerste Divisie.

Vitesse in de jaren 70’ is een papieren reis in tekst en beeld, die bij Vitessenaren die deze tijd hebben meegemaakt ongetwijfeld veel herinneringen zal oproepen en andere supporters een getrouw beeld geeft van de club in de jaren zeventig. 

Het boek is binnenkort verkrijgbaar bij de (online) boekhandel en via Vitesse.nl/Webshop