Update Vitesse-internationals

Meerdere Vitesse-spelers vlogen deze week uit voor interlandverplichingen. Zo speelden Eli Dasa, Tim Matavz en Matúš Bero EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020. Danilho Doekhi kwam in actie met Jong Oranje. Armando Obispo en Thomas Buitink oefenden tweemaal vriendschappelijk met Oranje O20. Cambodja-bondscoach Keisuke Honda ontving Hongkong in het kader van de WK-kwalificatie.

image

Matúš Bero
Slowakije verloor het eerste EK-kwalificatieduel in deze interlandperiode met 3-1 van Kroatië. Matúš Bero zat de hele wedstrijd op de bank. Drie dagen later kwam de Vitesse-middenvelder wel negentig minuten in actie in de laatste en beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. Slowakije moest winnen om nog kans te maken op directe plaatsing voor het toernooi dat deze zomer plaatsvindt. Dat gebeurde dan ook (2-0), maar omdat Wales met dezelfde cijfers won van Hongarije moeten Bero en Slowakije zich in maart zien te plaatsen via de play-offs.

Eli Dasa
Waar Bero dus nog kans heeft om naar het EK te gaan, geldt dat ook voor Eli Dasa. Want ook Israël heeft nog een kans via de play-offs, door de prestaties in de Nations League. Dasa had in deze interlandperiode zowel tegen Polen (1-2 nederlaag) als tegen Noord-Macedonië (1-0 nederlaag) een basisplaats, maar viel in die laatste wedstrijd uit met lichte klachten.

image

Tim Matavz
In diezelfde poule is het einde verhaal voor het Slovenië van Tim Matavz. Zij eindigden op de vierde plaats in groep G. Zonder de Vitesse-spits werd er op zaterdag 16 november gewonnen van Letland (1-0). Drie dagen later mocht Matavz zich wel 89 minuten lang laten zien tegen Polen. Hoewel hij na veertien minuten de gelijkmaker (1-1) op het bord bracht, verloor Slovenië met 3-2.

Danilho Doekhi
Danilho Doekhi zag Jong Oranje het EK-kwalificatieduel in en tegen Jong Gibraltar met 0-6 winnen. Doekhi kwam niet in actie. Drie dagen later viel hij bij de oefenwedstrijd tegen Jong Engeland (2-1 overwinning) in de rust in voor Perr Schuurs. Het was voor Doekhi de tweede interland in Jong Oranje, nadat hij in maart nog debuteerde tegen de Verenigde Staten (0-0).

image

Armando Obispo & Thomas Buitink
Armando Obispo en Thomas Buitink verloren met Oranje O20 het eerste duel tegen Tsjechië O20: 1-4. Obispo begon in de basiself en Buitink viel in de 78e minuut in voor Dylan Vente. Het laatste oefenduel in deze interlandperiode speelden Obispo en Buitink tegen Frankrijk O20. Met een scorende Buitink in de basiself en Obispo die na 65 minuten inviel, werd er helaas verloren: 2-1.

Keisuke Honda
Kersverse aanwinst Keisuke Honda is de bondscoach van Cambodja. De Japanner ging met zijn ploeg op bezoek bij Hongkong voor de WK-kwalificatie en moest toezien hoe Cambodja verloor: 2-0.