Vitesse Onder 19 en Onder 17 brengen bezoek aan speciaal onderwijs

Jaarlijks gaan teams van de Vitesse Voetbal Academie op bezoek bij verschillende scholen in de regio Arnhem. Dit jaar bracht Vitesse O19 op woensdag 20 november een bezoek aan het Briant College en het Vierbeek College. Vitesse O17 ging op dezelfde dag op bezoek bij de Ommezwaai en Lichtenbeek. Beide scholen bieden speciaal onderwijs aan.

Tijdens het bezoek wordt er kennis gemaakt met de school en leerlingen. In tweetallen gaan de spelers van de Academie op bezoek in de klas. Daarin vertellen ze over het leven van een voetballer en wat ze hier voor moeten doen en laten. De kinderen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen aan de spelers en zij maken daar dan ook graag gebruik van.

Het bezoek aan de scholen wordt door de leerlingen en de docenten altijd zeer goed ontvangen. De leerlingen zijn enthousiast en aan het eind van het bezoek krijgen ze de mogelijkheid om een handtekening te scoren van de spelers. De spelers van de Vitesse Voetbal Academie vinden het bijzonder om op de school aanwezig te zijn en zijn vaak verrast door de positieve aandacht die ze krijgen.

Vitesse O19-speler Jayden Houtriet: “Ik vond het een leuke ochtend, waarbij je zag dat de kinderen plezier hadden. Tijdens de activiteit merk je niets van een eventuele beperking, de kinderen gaan dan helemaal op in het voetbal. Ik denk dat ze een plezierige middag hebben gehad en wellicht ook voetbaltechnisch iets geleerd hebben.”