Vitesse GOALS-lessen van start

Op de Margarethaschool en de Johannesschool zijn 250 kinderen van start gegaan met het vernieuwde Vitesse GOALS-programma. Deze lessen hebben als doel om basisschoolkinderen en ouders bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Dit laatste is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Het naleven van een gezonde leefstijl zorgt er niet alleen voor dat dit overgewicht tegen gaat, maar ook dat kinderen zich fitter voelen en zij zich beter kunnen concentreren tijdens de les. Het Vitesse GOALS-programma richt zich op de volgende leefstijlfactoren:

  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Middelengebruik

In het programma worden spelers van Vitesse als rolmodel ingezet. Het voorbeeld van anderen is namelijk één van de sterkste invloeden bij kinderen en jongeren. De kracht van Vitesse en haar spelers proberen we in te zetten in het programma. In het programma vertelt onze aanvoerder Bryan Linssen bijvoorbeeld dat hij minimaal twee stuks fruit eet per dag, omdat hij hier fit door blijft. Ook geeft Remko Pasveer aan dat hij minimaal tweeënhalve liter water drinkt per dag.

Begeleider Ton Vosselman vertelt over de eerste lessen van Vitesse GOALS. “We zijn al weer een aantal weken onderweg en we merken dat we echt iets los maken bij kinderen. Als de leerlingen nu in de les komen, stellen ze vragen over voeding en bewegen. Dat is een mooie stap die we gemaakt hebben. De kinderen beleven erg veel plezier aan de Vitesse GOALS-lessen en zijn enorm fanatiek.”