Vitesse verliest bij sc Heerenveen: 3-2

Vitesse heeft op bezoek bij sc Heerenveen met 3-2 verloren. In het Abe Lenstra Stadion kwamen de Arnhemmers via Tim Matavz en Bryan Linssen op een 0-2 voorsprong, maar Hicham Faik en Mitchell van Bergen trokken de stand gelijk. Jens Odgaard draaide de wedstrijd na 69 minuten om met de winnende treffer: 3-2.

Ten opzichte van het uitduel met Sparta Rotterdam voerde hoofdtrainer Leonid Slutskiy één wijziging door in zijn basisopstelling. Thomas Buitink moest op de rechterkant zijn plaats afstaan aan Navarone Foor. Laatstgenoemde was na acht minuten direct belangrijk voor Vitesse. Na een goede actie bediende hij Matavz, die met een stiftje koel afrondde: 0-1. Vlak daarvoor kreeg oud-Vitessenaar Van Bergen namens sc Heerenveen de eerste grote kans van de wedstrijd. Een dreigende actie eindigde met een schot die maar net over het doel van Remko Pasveer ging.

image

Vitesse bleef gevaarlijk na de openingstreffer van Matavz. Ibrahim Dresevic leverde de bal zomaar in bij Linssen, die samen met Matavz richting Warner Hahn kon. De Sloveense spits wachtte echter te lang met schieten, waardoor een goede kans verloren ging. Niet veel later werd het wel 0-2. Een uittrap van Pasveer kwam in één keer bij Linssen, die Hahn te snel af was en de bal in het lege doel schoof.

image

De thuisploeg verscheen niet vaak voor het doel van Vitesse. Al werd het wel gevaarlijk uit een standaardsituatie. Ricardo van Rhijn schoot een vrije trap over na een overtreding van Julian Lelieveld. Na 41 minuten kreeg sc Heerenveen de mogelijkheid om terug te komen. Danilho Doekhi legde Jordy Bruijn neer in het zestienmetergebied en Faik benutte de gegeven strafschop: 1-2.

image

Na de rust nam sc Heerenveen direct het initiatief. Dat leidde zo’n vijf minuten na de onderbreking tot een mogelijkheid voor Faik. Zijn schot werd gevangen door Pasveer. Namens Vitesse vuurde Keisuke Honda een vrije trap af op sc Heerenveen-goalie Hahn. Hij kon de dwarrelbal maar ternauwernood tot hoekschop verwerken. Nadat Matavz een hard schot afleverde, was het even daarna raak aan de overkant. Van Bergen kwam door aan de linkerkant en schoot in de lange hoek raak: 2-2. Zes minuten later incasseerde Vitesse opnieuw een tegengoal. Odgaard, die nog niet veel in het spel was voorgekomen, kon draaien en scoren: 3-2.

image

Vitesse speelt volgende week zondag 8 december (12.15 uur) in GelreDome vs Feyenoord. Tickets voor dit duel bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets. Voor deze wedstrijd geldt een Fankaartverplichting.