Vitesse O21 niet opgewassen tegen Jong De Graafschap: 1-4

Vitesse O21 heeft het competitieduel met Jong De Graafschap ruim verloren. Op Papendal werd het 1-4, na een ruststand van 0-3. Voor de Arnhemmers maakte Nikolas Agrafiotis het enige doelpunt. Door de nederlaag is Vitesse O21 na de winterstop veroordeeld tot de degradatiegroep in de reservecompetitie.

Vitesse O21 had voor rust weinig te vertellen tegen de jonge Superboeren. De Doetinchemmers kwamen na twaalf minuten spelen dan ook op voorsprong via een doelpunt van Quinn Vervelde. Aanvaller Joey Lieshout verdubbelde na 37 minuten de voorsprong en nog voor rust werd het ook 0-3, nadat Vervelde een soepele aanval afrondde en zo zijn tweede treffer van de middag maakte.

In de rust bleven Jomairo Kogeldans, Yassin Oukili en Kelvin Bui bij Vitesse O21 achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Aaron Sieders, Brend Leeflang en Ian Beelen. Met de drie invallers probeerde Vitesse O21 de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Na 67 minuten vond Agriafiotis het net. Hij scoorde vanuit de rebound, nadat Lars ten Teije eerst nog op Jong De Graafschap-doelman Nick van den Dam was gestuit. De jacht op een tweede treffer was voor Vitesse O21 nog maar net begonnen of de bezoekers sloegen voor de vierde keer toe: Milan Hilderink kopte de 1-4 binnen.

Vitesse O21 staat met acht punten uit negen duels op een negende plaats. Na de winterstop spelen de Arnhemmers in de degradatiegroep. Meer informatie hierover volgt binnenkort.