Vitesse Voetbal Academie: Talenten van de maand november

De Vitesse Voetbal Academie kiest voor de boven-, midden en onderbouw iedere maand een speler uit die zich 'Talent van de Maand' mag noemen. Voor de maand november zijn dit Bruno van Egdom (bovenbouw, O16), Tom Bramel (middenbouw, O15) en Bick Bolger (onderbouw, O12).

In de visie van de Vitesse Voetbal Academie is het belangrijk dat spelers het spel begrijpen, eigen keuzes kunnen en durven maken, technisch en fysiek in optimale conditie zijn, 24/7 gericht zijn op presteren en bovendien een sterke persoonlijkheid hebben. Naar deze punten wordt dan ook gekeken bij de Talent van de Maand-verkiezing.

Bij de bovenbouw is Bruno van Egdom deze maand verkozen tot het grootste talent. De middenvelder kwam deze zomer over van DOVO en maakt een goede ontwikkeling door. “Na een wedstrijd is Bruno direct bezig met nadenken over wat hij beter kan doen”, vertelt Aloys Wijnker (Hoofd Vitesse Voetbal Academie). “Dat is een eigenschap die in de top gevraagd wordt en dit is dan ook direct een advies aan de andere spelers om daarmee aan de slag te gaan. Trainers zijn verantwoordelijk, maar je ontwikkeling als speler heb je zelf in de hand.”

 image

Tom Bramel (O15) kroonde zich bij de middenbouw tot het Talent van de Maand. Hij is de eerste doelman die deze prijs wint. “Tom heeft vorig jaar veel blessures gehad, maar hij heeft hard gewerkt om weer terug te komen”, begint keeperstrainer Rein Baart. “Hij is zelfs uitgenodigd voor Oranje O15. Tom is goed bezig en moet zo doorgaan.”

image

Bick Bolger (O12) is bij de onderbouw de beste van de maand september. “Bick is nieuw in de opleiding”, zegt zijn trainer Jos Dietrich. “Hij is vanaf de eerste minuut die hij hier is aan de slag gegaan met zijn ontwikkelingsplan. Bick werkt keihard en geeft nooit op, is positief naar anderen, behulpzaam en ontwikkelt zich tot sterkhouder van de ploeg.”

image

Bruno, Tom en Bick: van harte gefeliciteerd!