“Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen” (video)

In de zeventiende speelronde van de Eredivisie speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen FC Twente. Op zaterdag 14 december wordt er om 20.45 uur afgetrapt in De Grolsch Veste. Na het punt tegen Feyenoord (0-0) willen de Arnhemmers in Enschede opnieuw een resultaat behalen. We blikken vooruit met interim-trainer Joseph Oosting en verdediger Julian Lelieveld, die de komende tegenstander goed kent.

De 22-jarige Lelieveld doorliep de voetbalacademie van Vitesse en werd vorig seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. Met de club uit Deventer kwam hij FC Twente twee keer tegen in de Keuken Kampioen Divisie. “Dat was een echte derby, die behoorlijk leefde in de regio. Die wedstrijden zijn altijd bijzonder om te spelen. In Enschede wonnen we zelfs met 0-1.” De Tukkers werden uiteindelijk kampioen en keerden daardoor na één seizoen weer terug naar de Eredivisie. 

image

Ook Lelieveld is weer actief op het hoogste niveau en komt FC Twente zaterdag tegen met Vitesse. “Het is altijd lastig tegen die ploeg”, vertelt de verdediger. “Dat zal zaterdag niet anders zijn. We gaan dankzij het gelijkspel tegen Feyenoord in ieder geval met meer vertrouwen naar Enschede toe.” 

Oosting kende vorige week zijn vuurdoop als interim-trainer van Vitesse. De oefenmeester kijkt redelijk tevreden terug: “Na vijf nederlagen op rij haal je een punt tegen Feyenoord. Ik ben gedeeltelijk tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben. Het verval tussen wat we lieten zien in de eerste helft en tweede helft vond ik te groot. We blijven hard werken om daarin meer constant te worden.” In Enschede verwacht Oosting een open wedstrijd. “FC Twente is een voetballende ploeg, net als wij. Daarom verwacht ik een wedstrijd met kansen aan beide kanten”, vertelt de interim-trainer. “Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we een resultaat in handen hebben na afloop.”

image

Naar verwachting keert Oussama Tannane weer terug in de wedstrijdselectie. Tannane viel begin oktober met een knieblessure uit. Hij trainde de afgelopen periode weer met de groep mee en lijkt voldoende hersteld om ook weer onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie.